SPOMLADANSKA AKCIJA ZELENEGA REZA: Marjetica začela s terenskimi sestanki v sklopu projekta 'Prisluhnimo potrebam krajevnih skupnost'

Koper

V ponedeljek, 8. marca, se v Mestni občini Koper in Občini Ankaran začenja spomladanska akcija zelenega reza. V obdobju, ko na vrtovih in dvoriščih potekajo različna dela, so na Marjetici Koper krajanom pripravili pogoje, da se brezplačno znebijo "odpadkov", ki pri tem nastajajo. V prvem tednu med 8. in 14. marcem bodo zabojniki postavljeni v Občini Ankaran ter v krajevnih skupnostih Šmarje, Hrvatini, Vanganel in Marezige.

Tabela s točnimi lokacijami zabojnikov v prvem tednu akcije

Obrezano vejevje, grmičevje, pokošena trava, živa meja, odpadno listje, rože in zemlja so odpadki, ki sodijo med zeleni rez. Vse ostale manjše odpadke lahko še naprej odlagate v rjave zabojnike za biološke odpadke. Marjetica Koper prosi vse krajane, da v zabojnike oddajajo izključno odpadke, katerim je ta akcija namenjena. Ostale datume in lokacije zabojnikov lahko preverite na spletni strani Marjetice Koper.

Marjetica Koper v sklopu projekta 'Prisluhnimo potrebam krajevnih skupnosti' nadaljuje tudi s terenskimi obiski krajevnih skupnosti. Potem ko so prejšnji teden bili na ogledu v Krajevni skupnosti Pobegi-Čežarji, so danes obiskali še Gračišče. S krajankami in krajani so si ogledali problematične situacije in se seznanili z njihovimi potrebami in željami. V Pobegih so izpostavili željo po odstranitvi ekološkega otoka pred Narodnim domom ter nujni sanaciji asfalta ob meteornih jaških na Izvidniški cesti. Ena izmed želja je bila tudi ozelenitev večjega števila ekoloških otokov po krajevni skupnosti. V Gračišču bo Marjetica priskočila na pomoč pri prenovi ekološkega otoka v Dvorih, zamenjala nekatere dotrajane zabojnike ter dodatno zasteklila del obstoječe avtobusne postaje. Prav tako bo podprla čistilno akcijo, ki jo bo Krajevna skupnost Gračišče izvedla konec meseca aprila. Obiske nadaljuje naslednji teden v Krajevni skupnosti Sv. Anton.