Portorožani poraženi v Laškem

Košarkarji Zlatoroga so v 10. krogu lige Telemach premagali Portorož z 88:60 (16:17, 33:32, 61:43).

V tekmi obojestranskih vzponov in padcev so se bolje znašli Laščani. S prepričljivo predstavo v drugem polčasu so po petih sušnih krogih vendarle okusili slast zmage ter na domačem igrišču premagali tekmece iz Portoroža, ki so doživeli četrti poraz v tej sezoni.

Obračun v dvorani Tri lilije so bolje pričeli Primorci, po njihovem vodstvu z 9:0 pa so do sape prišli tudi gostitelji in znižali na 5:9, prve točke na tekmi pa so po trojki Gorana Juraka dosegli šele v začetku šeste minute.

A nato so na sceno znova stopili gosti in v osmi minuti povišali na 17:8, nato pa doživeli osemminutni strelski mrk, kar so izbranci domačega trenerja Predraga Milovića s pridom izkoristili in z delnim izidom 17:0 povedli s 26:17. A stresi se niso končali, ekipa z Obale je v končnici prvega polčasa povesem ujela Zlatorog in se jim približala na točko (33:32).

Odločitev o zmagovalcu je padla v prvi polovici drugega polčasa, ki so jo Laščani odigrali izjemno dobro ter jo po zaslugi Juraka, Milana Miloševića in Mihe Lapornika dobili z 28:11. V 32. minuti so povišali na +23 (70:47), najvišjo prednost pa so si priigrali prav ob koncu tekme (88:60).

Pri Laščanih je blestel Milošević, ki je 24 točkam dodal še 12 skokov, pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit Ilija Zolotić z 18 točkami. Portorož bo v prihodnjem krogu gostil domžalski Helios, Zlatorog pa bo gostoval v Grosupljem. Obe tekmi bosta v soboto, 11. januarja.