SPLOŠNA PLOVBA NAJ BI 'NA VELIKO' ODPUŠČALA: Kaj o tem pravijo na zavodu za zaposlovanje?

Piran

Zavod RS za zaposlovanje od Splošne plovbe ni prejel nobene napovedi o večjem številu odpuščanj, prav tako na zavodu ne zaznavajo, da bi se v njihovo evidenco brezposelnih prijavilo večje število oseb, ki so bile pred tem zaposlene pri Splošni plovbi, so za STA pojasnili na koprski območni enoti zavoda za zaposlovanje.

S tem je vodja območje službe Vladimir Popovič odgovoril na medijske informacije o odpuščanjih v portoroški družbi, od koder že dalj časa prihajajo le skope uradne informacije.

Kot so v soboto poročali mediji, naj bi v Splošni plovbi odpustili šest zaposlenih, še dva pa naj bi upokojitev pričakala na zavodu za zaposlovanje. Razlogi za odpovedi naj bi bili poslovne narave. V Splošni plovbi naj bi tako ostalo zaposlenih zgolj še 13 ljudi, sklicujoč se na neuradne informacije navaja primorski časnik.

Tehnični direktor Splošne plovbe Boris Vidmar informacij ni ne potrdil ne zanikal.

Edini slovenski ladjar Splošna plovba je že pred leti pristal v lasti nemškega ladjarja Petra Döhleja, zadnja leta pa krči tako število zaposlenih kot ladij. Če so leta 2013 upravljali s 14 lastnimi in sedmimi najetimi ladjami, danes upravljajo le še pet ladij skupne nosilnosti dobrih 233.000 ton, izhaja iz podatkov na spletni strani družbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija