SPLITČANI V ŠOKU: 89-letno ženico do smrti potolkel 15-letni srednješolec

Kronika

Splitčane pretresa novica o krutem umoru 89-letne ženske. Predvsem šokantno je, kdo je njej morilec – še ne 16-letni mladenič, ki se je s še krvavimi rokami in v krvavih oblačilih sam zglasil na policiji.

Fotografiji sta simbolični. 

Grozljiv zločin se je zgodil v nedeljo okoli 17.40. Srednješolec, ki še ni dopolnil 16 let, je trkal na vrata nekaterih stanovalcev v stanovanjskem bloku v Splitu, odprla mu je le 89-letna Helena M. Mladoletnik je nemudoma planil na ženico in jo pričel udarjati z nogami, rokami in predmeti, ki so mu bili pri roki.

Ženska je umrla na kraju dogodka, uspela ni niti poklicati na pomoč, piše portal 24sata. Morilec je takoj zapustil kraj zločina in kar v krvavih oblačilih in s krvjo na rokah odkorakal na najbližjo policijsko postajo.

Motiv strašnega napada zaenkrat še ni znan. Med ogledom kraja dogodka je policija v stanovanju pokojne našla dragocenosti in denar, tako da je koristoljubje kot motiv izključila. Po do sedaj zbranih podatkih mladenič tudi ni imel nikakršnih stikov s starko ali njeno družino.

Policija sumi, da je mladoletnih starko napadel v času zmanjšane prištevnosti. Več bosta sicer pokazali nadaljnja preiskava in toksikološka analiza krvi in urina.

Kot so sporočili s policije, so 15-letnika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora. Trenutno je v priporu. Ker je storilec mladoletna oseba, starejša od 14 let, a mlajša od 16, ne more iti v zapor za mladoletnike, še poroča portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija