SPET TRAGEDIJA V GORAH: Poškodbe zaradi padcev in drsenja prehude, umrl na kraju

Kronika

Na Kalški gori v občini Preddvor se je danes nekaj po 10. uri pri padcu smrtno ponesrečil alpinist. Posredovali so reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Kranj in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na krovu ter mrtvo osebo prepeljali v dolino, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je alpinist pod vrhom gore v alpinistični opremi zdrsnil in zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel pri padcih in daljšem drsenju po trdi snežni podlagi, umrl.

Vzpenjal se je še z dvema drugima alpinistoma, ki nista bila poškodovana. Vojaški helikopter je trojico alpinistov z gore prepeljal v dolino. Okoliščine po navedbah policije kažejo, da je šlo pri dogodku za nesrečo.

Policija opozarja na zelo zahtevne razmere v gorah. "Sneg je povečini trd in zbit, podlaga je ponekod ledena, spet drugje je lahko napihan sneg. Že včeraj je v podobnih snežnih razmerah umrla tudi turna smučarka na severni strani Storžiča. Pozivamo k veliki previdnosti in odgovornim odločitvam, ker v določenih primerih tudi vsa alpinistična oprema ni dovolj za varno vrnitev domov," so zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija