SPEKTAKULAREN UVOD V SP 2022: Izbranci Matjaža Keka se bodo srečali s svetovnimi podprvaki

Slovenija

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah začela pot proti svojemu tretjemu nastopu na svetovnih prvenstvih. Da bo uvod v nov kvalifikacijski cikel za SP 2022 spektakularen, se bodo izbranci Matjaža Keka srečali s svetovnimi podprvaki Hrvati.

"Začetek je pravi. Zavedamo se, kdo gostuje v Stožicah. Kakovosti Hrvatov ni treba posebej poudarjati. Spoštujem njihove rezultate, vodenje, igralce, ampak moramo enostavno najprej razmišljati o sebi, svojih dobrih stvareh, svojem načinu razmišljanja za pozitiven izid, kar bi bil dober uvod," je dan pred tekmo povedal Kek. Opozoril je, da ne bodo šli na glavo, da pa je še veliko potenciala za izkoristiti. Ga pa veseli tudi to, da bo lahko proti Hrvaški računal na vse igralce.

Slovenija se je doslej s Hrvaško merila osemkrat ter petkrat izgubila in trikrat remizirala. Po obračunu s svetovnimi podprvaki Hrvati jo v prvem delu čakata še obračuna v gosteh, in sicer 27. marca v Sočiju proti Rusiji, 30. marca pa v Nikoziji proti Cipru. V skupini H sta sicer še Slovaška in Malta.

Novinarska konferenca A reprezentance pred tekmo s Hrvaško

Novinarska konferenca A reprezentance pred tekmo s Hrvaško

Posted by Nogometna zveza Slovenije on Tuesday, March 23, 2021

Za trinajst evropskih mest na 32-članskem svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo od 21. novembra do 18. decembra 2022 v Katarju, se bo potegovalo 55 evropskih reprezentanc v desetih skupinah. Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2021.

Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, drugouvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi, zmagovalki skupin, iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v dodatne kvalifikacije.

Teh dvanajst moštev čakajo izločilni boji na eno tekmo za preostala tri mesta na SP. Te dodatne tekme bodo 24. in 25. marca ter 28. in 29. marca 2022.

SP pa bo prvič v zgodovini v jesensko-zimskem obdobju, turnir v Katarju bo namreč med 21. novembrom in 18. decembrom 2022. Branilka naslova je Francija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija