ŠOUP PRIPOROČA: "Študij na Primorskem je najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmejo dijaki" (VIDEO)

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so za bodoče študentke in študente pripravili veliko vsebin tekom informativnih dni. Danes so objavili kratko foto predstavitev ŠOUP in video predstavitev, ki prikazuje lepote Kopra ter predstavlja delovanje organizacije. Dijakinje in dijake so seznanili s tem, da delujejo na različnih področjih. Tekom študijskega leta organizirajo številne zabave, legendarno Brucovanje, Mokro Čisto 10ko, izlet z barko po slovenski obali, predavanja z zanimivo vsebino, mednarodne večere za tuje študente, športne dogodke … Obljubljajo, da bodo aktivni tudi v bodoče. Aktivni so tudi na socialnem področju, ves čas opozarjajo na položaj študentov in organizirajo projekte za socialno ogrožene študente.

Na ŠOUP s študenti komunicirajo preko vseh družbenih omrežji, kjer se ves čas trudijo ohranjati stik s študenti, nudijo jim vso potrebno pomoč in podporo. Svojo aktivnost in projekte na daljavo so v obdobju covida-19 še povečali, ves čas so opozarjali na stiske, v katerih so se študenti znašli v času epidemije. Kljub epidemiji pa so se potrudili in pripravili nekaj turnirjev arkadnih iger, ki so jih študenti lahko obiskali na daljavo.

Po njihovem mnenju je študij na Univerzi na Primorskem najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmejo dijakinje in dijaki oziroma bodoči študenti. Univerza na Primorskem ponuja šest različnih fakultet, ki pokrivajo tako družboslovne kot naravoslovne smeri študija. Na ŠOUP bodo poskrbeli za področje obštudijskih dejavnosti in zagotavljajo, da bo vsako študijsko leto, ki ga bodo študenti preživeli na Obali, pestro ter razgibano. Zaradi svojih naravnih lepot in morja lahko Koper, Portorož in Izola ponudijo edinstveno študijsko izkušnjo, ki se ne morejo primerjati s študijem v drugih krajih po Sloveniji. Vsi tisti, ki še niso prepričani, si lahko ogledajo njihova družbena omrežja in odločitev za študij bo zagotovo lažja.

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate lepote Kopra, prostore ŠOUP, v videu je na kratko predstavljeno tudi delovanje Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

"Naša naloga je, da organiziramo projekte in aktivnosti za študente, ki izboljšajo njihovo obštudijsko izkušnjo. Ne smemo pa pozabiti, da moramo ves čas ščititi pravice in interese študentov, ki jih država včasih, morda tudi namerno, pozabi. Takrat ne smemo ostati tiho. Za študentke in študente ter njihovo dobrobit bomo skrbeli tudi naprej," pravi Jure Ciglar, predsednik ŠOUP.