ŠOUP BO FINANČNO POMAGAL 47 ŠTUDENTOM: Podobno humanitarno akcijo bodo kmalu ponovili!

Koper

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je skupaj z donatorji zbrala 7050 evrov za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem, so zapisali v sporočilu za javnost. Prejeli so več kot 100 vlog študentov, pomoč pa bodo omogočili 47. Za pomoč so se odločili po pričevanju študentov, ki so se znašli v finančnih težavah.

V sporočilu za javnost so napisali, da glede na odziv in težave, ki so jih študenti navedli, njihova opozorila o resnosti situacije niso bila zaman. "Stanje je resnično zaskrbljujoče in revščine med študenti je vse več. Študenti se še vedno soočajo z izjemno težkimi okoliščinami in mnogi so v povsem brezizhodnem položaju," so zapisali.

Poudarjajo, da bi si želeli pomagati vsem, zato so se odločili, da bodo kmalu ponovili podobno humanitarno akcijo, saj verjamejo, "da študenti pomoč potrebujejo vse leto".

Da bi bilo takih primerov v prihodnje čim manj, bi bile po njihovi oceni potrebne sistemske rešitve. Študenti, ki jim bodo pomagali, so delovno aktivni, mnogi izmed njih pa so v času epidemije covida-19 izgubili svoj edini prihodek, so dodali.

Študentje, ki so bili izbrani za finančno pomoč, bodo v naslednjih dneh prejeli e-pošto o dodelitvi pomoči, ki jo bo ŠOUP dodelil v sodelovanju z dobrodelnim društvom Petka za nasmeh.

Akcijo zbiranja denarja in prijav študentov so začeli 8. aprila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija