SOSEDOVI PSI LAJAJO PO OSEM UR NA DAN: "Tega ne bi privoščila niti najhujšemu sovražniku", pravi Strunjančanka

Piran

Prebivalko Strunjana moti po njenih besedah celonočno lajanje sosedovih psov. Zadeva je postala tako moteča, da zaradi tega ne more spati in je o tem obvestila veterinarskega inšpektorja ter policijo. A pomaga bore malo. Kaj v tem primeru sploh še lahko stori?

"Psi lajajo tudi po osem ur na noč, vsako noč," pravi bralka, ki se je na naše uredništvo obrnila s svojo zgodbo težav s sosedi. "Veste kaj pomeni ne spati?" sprašuje vznemirjena sogovornica, ki ob tem pojasnjuje, da se s težavo spopadajo že več kot leto dni.

Vetrinarski inšpektor: "Psi pač lajajo"

"Tega ne bi privoščila niti najhujšemu sovražniku," še pravi Strunjančanka, ki je zadevo prijavila veterinarski inšpekciji, a kot pravi, ji je inšpektor ob svojem obisku odvrnil, da "psi pač lajajo."

Na območnem uradu Uprave za varno hrano, veterino in varstvo rastlin Koper so prijavo občanke potrdili. Na tej podlagi so 9. julija opravili pregled na domu lastnice psov. "Ugotovljeno je bilo, da sta psa zdrava in redno cepljena proti steklini. Zaprta sta bila na ograjeni površini pred hišo, veliki približno 80 kvadratnih metrov. Za psa je bilo ustrezno poskrbljeno, ugotovljenih ni bilo kršitev po Zakonu o zaščiti živali," so nam pojasnili in dodali, da je lastnica psov izjavila, da bodo v kratkem naredili za hišo pesjak, kjer bosta psa ponoči zaprta.

Na veterinarski inšpekciji so občanki sicer predlagali, naj se za reševanje svoje težave obrne na lokalno skupnost, saj je motenje nočnega miru v njeni pristojnosti. Bralka nam je zaupala, da je že poklicala na policijo, ki je tudi prišla na kraj dogajanja, a naj bi ji policist na koncu dejal, da mu je žal, da "ima take sosede." "Posamezne občine imajo sprejete akte, ki to urejajo," se ob tem huduje naša sogovornica.

Lajanje psov sicer ni edina težava, ki jo izpostavlja pri svojih sosedih. Kot pravi, ves čas tudi nepravilno parkirajo svoje vozilo, in to kar na cesti, zaradi česar, še posebej v poletnih mesecih, prihaja do zastojev.

Obvestilo redarjev le zmečkajo

"Vsak dan jim redarji pišejo kazni," opisuje dogajanje in se ob tem sprašuje, koliko kazni lahko lastnik vozila dobi oziroma koliko jih je še sposoben plačati. "Samo zmečkajo listek od redarjev," pravi.

Kot pojasnjujejo na piranskem občinskem redarstvu, na tej lokaciji opravljajo redne nadzore in ukrepajo zoper nepravilno parkirana vozila v skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa. "Ukrepa se zoper vsa vozila, ki so v prekršku, lahko tudi večkrat zoper isto vozilo, če je ob nadzoru v prekršku," na naše vprašanje, ali drži, da večkrat oglobijo isto vozilo, odgovarjajo redarji, ki dodajajo, da statistike koliko glob so v zadnjega pol leta izdali istemu lastniku vozila, ne vodijo, se pa ob vsakem nepravilnem parkiranju lahko uvede prekrškovni postopek, torej omejitve ni.

V Piranu lisic nimajo

Bralka je ob tem opozorila, da je Piran ena redkih občin, ki nima ukrepa redarjev, da bi neprevilno parkiran avtomovil zaklenili z lisicami. Na občinskem redarstvu pravijo, da trditev drži.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Igor |  10 .09. 2020 ob  22: 32
Naj vam tocno povem kaj to zensko j....
Sosed si je narocil klopotec ker je vecji pridelovalec vina!
Ker je ta soseda odaja aparmaje moti sosedo sosedov klopotec....ker je zenska tako pohlepna je odala se svoje stanovanje turustom
Sama p spi z mozem v sotoru pred lastno bajto...
Ker klopotec dela neprestano soseda ne more spat v miru v sotoru....kaj pomeni da je izkala najlazjo resitrv in prijavla soseda da pesi lajajo noc ina dan....kar ni res!
Tako da vam je malo bol jasno za kaj se gre....
Pjero Panin |  10 .09. 2020 ob  12: 27
Ma dobro psi lajajo v svojem ritmu in je motece
Poklicala je policijo,veterinarskega inspektorja,zdej bo sla na krajevno skupnost,morda se gasilce sem ze pozabu...kaj pa ce bi sla na obisk prinesla kaj malega za pozornost in se lepo pogovorila.Sej smo ljudje nevem kaksne odnose ima,samo predlagam
alfa |  10 .09. 2020 ob  08: 25
ma tudi ta veterinarski inspektor je podal res glupo izjavo"psi pač lajajo" ...seveda lajajo,ampak ce pes celo noc laja vsak dan morda nekaj ni v redu s psom..naš pes je lajal samo ce je kdp prisel k hisi ponoci..nikoli brez veze to je pravi cuvaj in ukvarjat se moras s psom kot z otrokom ne pa ga met non stop na ketni itd..saj pravim gospodar mogoce nehote nekaj dela narobe..
Dinksi |  10 .09. 2020 ob  00: 54
Manjši vložek v poceni napravo, ki oddaja neprijetne zvoke , neslišne za človeško uho in psi bodo čudežno utihnili.
Če so precej blizu bo vsaka dobra, če pa so malo dlje, bo pa potrebno izbrat kakšno močnejšo.
Leli |  09 .09. 2020 ob  21: 34
-2
ups... :)
Leli |  09 .09. 2020 ob  21: 33
Kako "ni lisic"jQuery112304737619167972018_1599679509445 danes je v Postorožu na plačljivem parkirišču pri monfortu kamper tujih registracij imel prav lepe naštimane na prednjih kolesih...
q-sound |  09 .09. 2020 ob  21: 02
11
Če psi res pretirano lajajo, je to moteče tudi za druge sosede. No, se pač sosedje zberejo, gredo do lastnika psov in se probajo dogovorit. Če ne gre zlepa....
Pa ne more to tako bit, da zaradi dveh psov trpi cel Strunjan. Ponavljam, če res pretirano lajajo.
Darko |  09 .09. 2020 ob  14: 25
10
a v Ljubljani psi ne lajajo?
Prognostik |  09 .09. 2020 ob  14: 24
18
Pa še odmeva in pes misli da je to en drugi pes in ni konca lajanju.
Marko |  09 .09. 2020 ob  14: 14
Najbrž je ena tistih, ki so kupili hišo na morju. Celo življenje je živela v hrupnem velemestu, zdaj pa rabi počitek. Podobno se dogaja da se ljudje odločijo živeti na podeželju, potem jim smrdi gnoj, jih moti mukanje krav in hrup traktorja. Naj se pač preseli v stolpico sredi mesta, pa bo mir.
žveplo |  09 .09. 2020 ob  11: 24
-11
NA VSAK LAJEŽ PETARDO, PA BO NEHAL
mente |  09 .09. 2020 ob  11: 21
11
to je isto kot zal imas lokal pod svojo stanovanje in KS (glede moje iskusnje KS center) poda dovoljenje da lokal obratuje do 24.00 ali vec.... sem pisal vec krat na KS in na MOK ampak kot da ni nic, sploh nic ne briga in lastniki lokalov grejo tako naprej samo preko veze ker so zascitenj in mi nase pravice grejo v rit.....