SOSEDJE PRIČAKUJEJO VRNITEV SLOVENCEV "V POLNEM ZAMAHU": V Istri za velikonočne praznike računajo na 35.000 gostov

Slovenija

V Istri za velikonočne praznike pričakujejo okoli 35.000 gostov, ki bodo ustvarili 140.000 nočitev, so sporočili iz turistične skupnosti Istre. Na Kvarnerju medtem pričakujejo nekaj manj nočitev kot v rekordnem letu 2019, ko je med velikonočnimi prazniki tam bivalo 28.500 gostov, ki so ustvarili 99.000 nočitev.

V Istri bo za velikonočne praznike največ Slovencev, Italijanov, Avstrijcev in Nemcev pa tudi domačih turistov.

Odprtih bo 50 velikih in malih hotelov in kampov, na voljo pa bo tudi nekaj zasebnih namestitev. Največ turistov pričakujejo v Rovinju, Poreču, Umagu, Pulju in Medulinu. Od začetka leta do tega tedna je istrski turizem ustvaril skoraj 11 odstotkov boljši rezultat kot v enakem obdobju v rekordnem letu 2019.

BONUS VIDEO: Turistična sezona s seboj prinaša tudi določene probleme. Kateri so najbolj pereči, na katere opozarjajo občinski redarji?

"V Istri smo v letu 2020 ustvarili 47 odstotkov celotnega prometa iz rekordnega leta 2019, v letu 2021 pa smo prišli na 82 odstotkov. Zato bi lahko rekli, da je bila Istra v turističnem smislu zmagovalec v Sredozemlju," je izjavil direktor istrske turistične skupnosti Denis Ivošević.

Podobno optimistični so v turistični skupnosti Kvarnerja. Sporočili so, da pričakujejo okoli 75.000 nočitev, večina gostov pa bo prišla iz sosednjih držav.

Kvarnerski hotelirji po besedah direktorice turistične skupnosti Irene Peršić Živadinov ocenjujejo, da bi bil rezultat v hotelih lahko celo za 12 odstotkov boljši kot leta 2019.

Med velikonočnimi prazniki bo na Kvarnerju odprtih 80 hotelov in 18 kampov. V Opatiji, kjer pričakujejo več kot 15.000 nočitev, bo odprtih 23 hotelov.

Hrvaška pričakuje, da se bodo Slovenci letos vrnili na Jadran v polnem zamahu. Prvi velik val bo za velikonočne praznike, nato za dan boja proti okupatorju in potem za prvomajske praznike. Najbolj priljubljena med Slovenci je Istra, sledi ji Kvarner, vendar pa po opažanjih Hrvaške turistične skupnosti v Ljubljani začenjajo raziskovati tudi druge destinacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija