ŠOS nasprotuje manipulacijam v Kopru

Koper

Študentska organizacija Slovenije ob zapletih pri volitvah v študentski zbor Študentske organizacije Univerze na Primorskem izraža nasprotovanje "kakršnim koli poskusom manipuliranja, politične zlorabe in uporabe nasilja". Aktivne udeležence volitev na Primorskem pozivajo k strpnosti in odgovornosti, da zagotovijo pravilnost izvajanja volitev.

Na poskuse onemogočanja demokratičnih volitev v študentski zbor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) so v torek opozorili v študentski skupini Burja, potem ko so prejšnji četrtek oddali svojo kandidatno listo za bližnje volitve študentskih poslancev v študentski zbor, a njihovih imen ni na volilnem razglasu. Ob tem so opozorili tudi na pritiske in grožnje, ki jih doživljajo, ter celo na fizični napad na njihovega predstavnika Gregorja Benka.

Iz Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so danes sporočili, da z zaskrbljenostjo spremljajo dogajanje ob volitvah v študentski zbor ŠOUP. Kot krovna študentska organizacija zagovarjajo "izključno demokratične volitve in enakopravno možnost soodločanja vseh študentov o prihodnosti študentskih organizacij", so zapisali.

Vse aktivne udeležence študentskih volitev in volilnih kampanj na Primorskem pozivajo k strpnosti in odgovornosti, da sami preprečijo možna nasilna dejanja ter s skrbnostjo zagotovijo pravilnost pri izvajanju volitev. "Zavedati se namreč moramo, da lahko že en sam takšen primer vrže slabo luč na celotno študentsko organiziranje, katerega poslanstvo je prizadevati si zlasti za izboljšanje študijskih razmer in možnosti za študij, socialnega položaja študentov ter razvoj obštudijskih in interesnih dejavnosti," so zapisali.

Predsednik ŠOS Mitja Urbanc ob tem poudarja, da študentsko organiziranje ni in ne sme postati poligon za dnevno politiko, ampak mora biti avtonomni prostor študentov za kreiranje družbeno odgovornih idej in akcij ter za zagovarjanje in izboljšanje zgolj pravic in interesov študentov ter mladih.

 

Benko in Burja |  20 .10. 2013 ob  11: 05
Benko na tiskovki v prostorih MOK laže o zlomu zgornjega dela koželjnice, saj nima vidne imobilizacije, ki bi v tem primeru bila nujna.

Burja je leglo političnega podmladka Popovičeve stratnke na piranskem koncu.
ŠOS Kriminalci |  16 .10. 2013 ob  16: 35
Pričakovan medijski odziv ŠOSa na dogajanje. Ta Urbanc pa je večkrat dokazal, da je podaljšana roka SDjevcev Kokla in Štravseve, toliko o poligonu dnevne politike. Na ŠOUPu je bilo podobnih vilitev najmanj 4. Kaj je do sedaj ŠOS storil? Nič. Samo nakladanje v prazno, tako v preteklosti, kot sedaj. Imate vi brezjajčniki razveljavit volitve, ustavit vsa sredstva ŠOUPu, podat ovadbe, aktivirat neaktivni nadzorni svet ŠOSa, tako kot se je zgodilo ob enih izigranih volitvah v ŠOU LJ? Nimate. Vi samo neki leporečite, dejanj pa ni. Volitve na ŠOUPu bi lahko že 100x ustavili, pa niste in ne boste.
ma |  16 .10. 2013 ob  13: 16
ti res verjameš v možnost napak v sistemu, kjer se sklicujejo na Zakon o gospodarskih družbah in zato skrivajo vso dokumentacijo? V sistemu, kjer, če ni pritiskov, dovolijo akte, kjer se človek sam sebe nastavi? In ko pridejo pritiski, si nastavi sistem, kjer lahko sam nastavi tiste, ki bodo odločali o njegovi funkciji? Res verjameš v sistem, kjer ko se kdorkoli želi priključiti, ga predstavijo kot rušilca, sovražnika sistema, ki dela t.i. sovražne prevzeme.... verjameš?
BOBO |  16 .10. 2013 ob  12: 01
Glede na to , da se ŠOUP na vse kriplje trudi dokazati , kako je demokratičen , naj pusti kandidirati tudi ostale . Res je , da je lahko storjena tudi napaka , ampak ljudje božji , saj ne gre za predsedniške volitve , ali pa kakšne druge , Baje pa je res , da imajo bajne plače , na nivoju predsedniških. V tem grmu tiči zajec. In vsake volitve ista štala in isti na stolčkih.