ŠOKANTNO: Kaj je delal 16-letni Izolan sredi noči s pištolo v koprskem baru?

Kronika

Včeraj nekaj minut čez polnoč so policisti v enem od koprskih lokalov 16-letnemu Izolanu zasegli airsoft pištolo in sedem nabojev. O dogodku so obvestili njegove starše, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Na območju Policijske uprave (PU) Koper so policisti minuli konec tedna posredovali v 97 primerih, na številko 113 so prejeli 396 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, štiri vlome in šest tatvin, zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali osemkrat.

V petek je v Pivki nekdo vlomil v klet, iz katere je odnesel baterijski vrtalnik, motorno žago, vbodno žago, krožno žago itd. v skupni vrednosti 950 evrov.

Iz hotelske sobe v Portorožu so Avstrijki ukradli denarnico z osebnimi dokumenti in gotovino.

Pri Komnu je nekdo iz delovnega stroja iztočil 250 litrov nafte.

Minuli konec tedna so v Sv. Antonu vlomili v hišo, preiskali prostore, odnesli pa ničesar, v Luciji so vlomili v stanovanje, iz katerega so odnesli večjo vsoto denarja.

Včeraj ponoči je nekdo vstopil v hišo v Portorožu, medtem ko sta lastnika spala. Pregledal je pritlične prostore, za tem pa se je sprožil alarm. Neznanec je ukradel nekaj zlatnine in pobegnil.

"Zadet" mladenič za volanom

Včeraj popoldne so policisti na Kozini ustavili 25-letnega voznika. Opravljen hitri test na mamila je bil pozitiven na kanabis. Strokovni pregled je odklonil, čaka ga obdolžilni predlog.

102 odrejena alkotesta čez vikend

V noči na nedeljo so policisti na območju PU Koper odredili 60 alkotestov, od tega so bili samo trije pozitivni. Enemu vozniku je pokazal 0,45 mg/l alkohola, kar je bil tudi najvišji rezultat, drugemu 0,34 mg/l in tretjemu 0,23 mg/l alkohola.

Sinoči so odredili še 42 alkotestov, pozitiven je bil samo eden. Pokazal je 0,48 mg/l alkohola.

Ilegalne migracije

Minuli konec tedna so na območju PU Koper obravnavali 43 ilegalnih prehodov meje. V petek so pri Kubedu obravnavali štiri državljane Bangladeša in šest Irancev, pri Divači Maročana, pri Rakitovcu državljana BiH in pri Dragonji dva državljana Kosova.

V Prestranku so v petek ustavili avtomobil volkswagen Passat, nemških registrskih oznak, ki ga je vozil 47-letni Srb. V vozilu je bilo pet Afganistancev.

Pri Famljah so najprej poskušali zaustaviti avtomobil, ki se na znake policistov ni odzival in je odpeljal dalje. Zaustaviti jim ga je uspelo pri Dolnjih Ležečah. Vozil je 45-letni Novogoričan, v vozilu pa je imel osem Afganistancev.

V soboto so policisti na Kozini ustavili Renault megane, ki ga je vozil 21-letni Srb, v vozilu pa je imel še tri Afganistance in dva Pakistanca.

Včeraj so pri Mali Bukovici prijeli dva Maročana, dva Kubanca in Bolivijca; v Kubedu dva Afganistanca in v Luciji tri državljane Afganistana ter Pakistanca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  08 .03. 2022 ob  15: 47
-3
V Ukrajini umira na stotine ljudi in naša policija preganja mulca s plastično pištolico na plastične kroglice.