ŠOKANTNA IZPOVED TRŽAŠKEGA OBČINSKEGA SVETNIKA: "Osem se jih je spravilo name" (VIDEO)

Trst

Ugo Rossi, tržaški občinski svetnik, ni prenehal s provokacijami. Zagrizen nasprotnik protikoronskih ukrepov je v petek dopoldan obiskal občinske svetniške komisije v mladinskem rekreacijskem središču Toti pri Sv. Justu in vanj želel vstopiti brez potrebnega covidnega potrdila, piše Primorski dnevnik. Sledil je nov incident ...

Rossi od svoje namere ni odstopil kljub prepričevanju svetniških kolegov, zato je ena od svetnic poklicala lokalno policijo. Ker se občinski svetnik ni želel sam umakniti, so ga s kraja 'pospremili' štirje lokalni policisti. Seveda ne brez prerivanja in uporabe sile. Med tem je Rossi, ki se je celo vrgel na tla, napovedal pritožbe zaradi "prekinitve javne službe", še poroča tržaški časnik.

Po incidentu se je oglasil tudi vidno pretresen Rossi in predstavil svojo plat zgodbe. Z oteklim očesom se je sledilcem javil iz hišnega pripora: "To, kar se je zgodilo danes, je sramota za državo. Vse vabim, da delijo moj video, da pokažem Italiji, kaj so mi naredili. V bolečinah čakam na rešilca."

Po njegovih besedah naj ne bi mogel premakniti ne zapestja ne gležnja. "Tepli so me, udarili z obrazom ob zid in me davili. Danes sem šel skozi vse in še več," pravi v videoposnetku, ki ga je objavil na Facebooku.

Zdravstveno oskrbo naj bi dočakal po dveh urah in pol v hudih bolečinah, z lisicami na zapestjih, potem ko naj bi se nad njim v vojašnici zneslo osem ljudi. Čeprav naj bi medicinskemu osebju povedal vse simptome – glavobol, slabost, bolečine v nekaterih predelih telesa – naj ga to ne bi hotelo oskrbeti. Pregledali naj bi ga z rokami v lisicah in izredno bolečimi rameni.

V nadaljevanju je Rossi opisal natančen potek včerajšnjih dogodkov v mladinskem rekreacijskem središču Toti, kjer naj bi ga najprej napadli štirje policisti, eden od njih naj bi ga davil z močnim prijemom okrog vratu. Ker naj bi občinski svetnik pričel hiperventilirati, so poklicali uregentno pomoč.

V vojašnici naj bi ga nato kar osem policistov tiščalo k tlom in ga skušalo vkleniti. Nasilje naj bi se nadaljevalo v eni izmed sobic, kjer naj bi ga eden od policistov pritisnil ob zid in pričel daviti. Zadrževali naj bi ga več ur, preden ga je lahko pregledalo zdravstveno osebje. Slednje naj bi nato odločilo, da je z Rossijem vse v redu, piše Trieste Cafe.

???? APPELLO AL POPOLO ADESSO SONO AGLI ARRESTI DOMICILIARI A CASA IN ATTESA DELL’AMBULANZA OGGI SONO STATO PESTATO, TORTURATO, SEQUESTRATO, OFFESO E MINACCIATO DALLA POLIZIA MUNICIPALE DI TRIESTE . NON MI HANNO FATTO VEDERE IL MIO AVVOCATO E NEGATO ASSISTENZA E CURE MEDICHE ADEGUATE.

Objavil/a Ugo Rossi - Consigliere Comunale 3V di Trieste dne Petek, 04. februar 2022

To je že drugi primer Rossijeve aretacije zaradi neprimernega obnašanja. Prvič si je po prerivanju pred pošto pri Sv. Ivanu zaslužil petmesečno (pogojno) zaporno kazen in izplačilo 2500 evrov odškodnine oškodovancem. Brez covidnega potrdila je sicer že večkrat skušal vstopiti v mestno hišo, ravno tako je ob dnevu spomina hotel priti v Rižarno, še spominja Primorski dnevnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  05 .02. 2022 ob  23: 18
Ti bi nekoga tepel, ker je necepljen? Vse si povedal o sebi!
ManofSteel |  05 .02. 2022 ob  14: 20
Klošar se je najprej upiral, nato se je vrgel na tla, da je nalašč udaril z glavo ob tla in govori, da so ga tepli...in to stoko folk voli...ajmemene. Pridi k meni prez PCTja...boš imel oba očesa zaprta. Kujon
td |  05 .02. 2022 ob  13: 48
19
Čestitke italijanski policiji.