ŠOKANTEN POGOVOR MED RUSKIM VOJAKOM IN NJEGOVO ŽENO: "Lahko posiljuješ Ukrajinke, a uporabljaj zaščito"

Svet

Ruski servis RSE (Radio svobodna Evropa) in Schemes (raziskovalni projekt ukrajinske službe RSE) sta izvedla preiskavo telefonskega pogovora, v katerem je ruska državljanka svojemu možu, sicer vojaku, domnevno dovolila, da posiljuje Ukrajinke. Ob tem naj bi mu dala še navodilo – uporabiti mora zaščito.

Preiskava je pokazala, da sta 27-letni Roman Bajkovskij in njegova žena Olga Bajkovskaja med pogovorom, ki so ga prestregle ukrajinske službe 12. aprila, razpravljala o posilstvu Ukrajink.

Tako je šo navedbah RSE zvenel njun telefonski pogovor:

Bajkovska: Torej, posiljuj Ukrajinke. In nič mi ne povej. Ali razumeš? (smeh).

Bajkovskij: Naj posiljujem in ti nič ne povem?

Bajkovskaja: Ja, pomembno je, da ne vem o tem (smeh).

Bajkovskij: Torej mi dovoliš?

Bajkovskaja: Ja, lahko, vendar uporabljaj zaščito.

RFE in Scheme sta telefonsko številko para pridobila iz virov v ukrajinskih varnostnih služb in jih uporabila za iskanje profilov Bajkovskija in njegove žene na družbenih omrežjih. Fotografije iz družbenih omrežij kažejo, da je Roman Bajkovskij pripadnik ruskih oboroženih sil.

Zanikala, da bi govorila o posilstvu

RFE je kontaktiral Bajkovskija, ki je potrdil njegovo identiteto in povedal, da je v Sevastopolu, krimskem pristanišču, kjer ima sedež ruska črnomorska flota, a je zanikal, da bi sodeloval v omenjenem pogovoru.

Olga Bajkovskaja je potrdila, da je njen mož v Sevastopolu, in dodala, da je ranjen in je zdaj v bolnišnici. Nobeden od njiju ni želel odgovarjati na druga vprašanja.

A kljub temu, da sta Baykovskij in njegova žena zanikala, da sta se po telefonu pogovarjala o posilstvu ukrajinskih žensk, je preiskava RSE in sheme pokazala, da se njuna glasova ujemata s tistimi, ki so jih posnele ukrajinske varnostne službe, piše index.hr.

Četudi je šlo za šalo ali šaljiv pogovor, je posnetek dvignil veliko prahu, saj se je pojavil ravno v času vse večjega števila obtožb Ukrajink, da so jih med invazijo posilili ruski vojaki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  16 .04. 2022 ob  22: 07
In take debate naj bi mogli jemat resno?!
Ma dijo povero puna glava od ljubavi