ŠOK V ENEM OD SLOVENSKIH VRTCEV: Zaposleni varoval otroke pod vplivom mamil

Kronika

V novomeškem otroškem vrtcu oz. enoti Pikapolonica, ki deluje v tamkajšnjem romskem naselju Žabjak-Brezje, so pred poldrugim mesecem ugotovili, da je bil eden od zaposlenih v času, ko je varoval otroke, pod vplivom mamil. Ravnateljica krovnega vrtca Pedenjped Meta Potočnik je za STA povedala, da so ga nemudoma odstranili z delovnega mesta.

Vse fotografije so simbolične.

Potočnikova je pojasnila, da so pred približno poldrugim mesecem prejeli anonimno prijavo in nemudoma ukrepali po postopku, kot ga predvidevajo zakonodaja in vsi pravilniki. Ker postopek še ni končan, ga podrobneje ne morejo komentirati, je pa potrdila, da je trenutno uslužbenec na bolniškem dopustu.

O "neljubem dogodku" so obvestili tudi ustanovitelja oz. Mestno občino Novo mesto in svet zavoda. Poudarila je tudi, da sicer delo v vseh vrtčevskih enotah Pedenjpeda in tudi v Pikapolonici poteka normalno. Glede delovanja enote Pikapolonica je izpostavila, da ta v zadnjem obdobju deluje "izjemno dobro", zadnja leta pa se krepi tudi zanimanje staršev za vpis otrok. Vpisali bi lahko namreč več otrok, kot so zmogljivosti te vrtčevske enote.

Starši z vrtcem Pikapolonica tudi vse bolje sodelujejo, posebej pa je razveseljivo to, je ocenila ravnateljica, da vpisujejo mlajše otroke, kot so jih vpisovali pred leti. Zdaj starši vpisujejo že štiriletnike in ne zgolj otrok pred vstopom v osnovno šolo, "vrtec pa deluje dobro, pozitivno in če se zgodi karkoli neljubega, to ne vpliva na kakovost njegovega dela", je še opozorila Potočnikova.

Po njenih podatkih imajo v vrtčevski enoti Pikapolonica v romskem naselju Žabjak-Brezje sicer v tekočem šolskem letu vpisanih 28 otrok, povprečno pa jo dnevno obiskuje 15 malčkov. Za te skrbijo tri strokovne delavke in Rominja, zaposlena preko javnih del.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija