SODOBNA RAČUNALNIŠKA TEHNOLOGIJA IN KLASIČNE SLIKARSKE TEHNIKE: Danes otvoritev razstave 'X' Teje Krašek

Izola

Otvoritev razstave, ki poteka v okviru 8ECM, bo v četrtek, 10. junija, ob 19.30 v Galeriji Alga v Izoli.

Center za kulturo, šport in prireditve Izola bo v sodelovanju z Galerijo Alga gostil likovno razstavo Teje Krašek, slovenske samostojne umetnice, ki živi in ​​dela v Ljubljani. Njeno delo se osredotoča na združevanje umetnosti, znanosti, matematike in tehnologije. Teja Krašek pri svojem ustvarjanju uporablja sodobno računalniško tehnologijo in klasične slikarske tehnike. Njeno delo se še posebej osredotoča na simetrijo kot povezovalni koncept med umetnostjo in znanostjo ter na polnjenje ravnine z geometrijskimi oblikami, zlasti tistimi, ki sestavljajo Penroseovo pokritje (rombi, zmaji in osti). Umetnica postavlja v ospredje  odnose med liki ter razmerja med oblikami in pravilnim petkotnikom ter pentagramom. Prav ta umetniška dela ponazarjajo nekatere značilnosti, kot so razmerja zlatega reza, samopodobnost, petkratna simetrija, Fibonaccijevo zaporedje, neskončnost, zaznavna dvoumnost in še več. 

Umetniška dela in članki Teje Krašek so predstavljeni na mednarodni ravni, revijah založb MIT Press, Springer, Portland Press, Sterling ... Njena umetniška dela so med zmagovalci 2., 3., 4., 5., 6. in 7. mednarodnega spletnega natečaja NanoArt. Dve Kraškini nano umetnini (sodelovanje z dr. Janezom Dolinškom, Paulom Steinhardtom in An Pang Tsaijem) sta med deli 250 umetnikov, ki bodo predstavljali Zemljino kulturno dediščino na večni razstavi, ki bo postavljena na Luni (osupljiv projekt MoonArk Univerze Carnegie Mellon MoonArk). 

Otvoritev umetniške razstave "X" bo v četrtek, 10. junija, ob 19.30 v galeriji Alga v Izoli, umetnine pa bodo na ogled vse do 23. junija.

Za tiste, ki si razstave ne bodo mogli ogledati v živo, so dela na voljo na ogled na spletni strani https://tejakrasekart.blogspot.com/.