SOCIALNI DEMOKRATI V BOJ POŠILJAJO BRGLEZA: Ga bosta podprla tudi Gibanje Svoboda in Levica?

Slovenija

Predsedstvo SD je na današnji seji soglasno potrdilo evropskega poslanca Milana Brgleza za kandidata stranke za predsednika republike na prihajajočih volitvah, so sporočili iz SD. Ob tem so koalicijski partnerici Gibanje Svoboda in Levico pozvali, naj kandidaturo podpreta.

Prvaka obeh koalicijskih strank Robert Golob in Luka Mesec sta v današnjih izjavah dejala, da bodo v strankah o morebitni podpori Brglezu opravili razpravo. Svet Gibanja Svoboda je sicer danes sklenil, da bo stranka v prvem krogu podprla neodvisnega kandidata. Svet Levice pa bo o tem, kako se bo stranka podala v predsedniško tekmo, dokončno odločal v začetku prihodnjega tedna.

Predsednica SD Tanja Fajon je sicer danes v izjavi po seji predsedstva izrazila prepričanje, da imajo Socialni demokrati izjemno priložnost z "izvrstnim, zaupanja vrednim kandidatom za predsednika republike".

Po njenih besedah se je z odstopom Marte Kos od predsedniške kandidature tudi izpraznil prostor v strankah koalicije za novega predsedniškega kandidata.

O tem, ali je takšna poteza utrdila njen položaj v stranki pred jesenskim volilnim kongresom, pa Fajonova odgovarja, da je stranka vsak teden v boljši kondiciji, ta poteza pa da je prispevala tudi k temu, da bodo Socialni demokrati samozavestno stopili v kampanjo tako pred jesenskimi predsedniškimi kot tudi lokalnimi volitvami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija