SOČERGA: 'Švercanje' sorodnikov se je Sircu ponesrečilo

Kronika

Na mejni prehod Sočerga se je včeraj pripeljal 24-letni Sirec, ki ima vloženo prošnjo za azil v Nemčiji. Skoraj istočasno so policisti na Rakitovcu izsledili petčlansko sirsko družino. Kot se je izkazalo, so bili sorodniki 24-letnika. Ta jih je pripeljal do meje s Slovenijo, nato pa je družina peš in nelegalno vstopila v Slovenijo. Na slovenski strani jih je spet nameraval pobrati, a so ga na mejnem prehodu zaustavili policisti. Voznika obravnavajo zaradi prekrška, družina pa je zaprosila za azil.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah posredovali 29-krat. Številko 113 je poklicalo 93 občanov. Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo in prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. Obravnavali so še dve tatvini, enkrat so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru.

Na Čevljarski v Kopru je včeraj dopoldne moški iz trgovine ukradel oblačila. Prodajalka je stekla za njim in mu uspela obleke odvzeti, on pa je nanjo vpil in jo zmerjal. Policisti moškega še iščejo.

Fotografija je simbolična.

Mladoletniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so v Kopru zasegli moped.

Včeraj ob 14.10 se je domačin v Kopru z mopedom zapeljal čez prehod za pešce na cesti Zore Perrelo Godina. Takrat se je z njegove desne pripeljala voznica avtomobila, ki je vanj trčila, tako da je padel in se poškodoval. Voznica je najprej ustavila, nato pa se je odpeljala dalje, brez da bi poškodovanemu pustila osebne podatke. Policisti so jo izsledili v Dekanih.

V Pivki so policisti včeraj ustavili 30-letnega voznika, pri katerem so opravili hitri test na mamila. Bil je pozitiven na amfetamine. Policisti so mu odredili strokovni pregled v ZD Postojna, ki ga je opravil. Sledi obdolžilni predlog.

Sinoči ob 19.00 so na Škofijah ustavili avtomobil, ki ga je vozil 27-letni Alžirec, ki ima začasno bivališče prijavljeno v Sloveniji. Z njim v vozilu so bili še trije Pakistanci, ki imajo dovoljenje za bivanje v Italiji. Slednje so policisti pri vstopu v Slovenijo zavrnili, ker niso imeli ustreznih potnih listin, vozniku pa so izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija