SOBOTA V KOPRU MINILA V ZNAMENJU TRIATLONA: Pokal Istre sta osvojila Klemen Bojanc in Monika Bartol

Koper

V soboto je v Kopru potekal jubilejni 10. Triatlon za pokal Istre. Zmago na olimpijski razdalji, na kateri sta preplavala 1500 metrov, prekolesarila 40 kilometrov in pretekla 10 kilometrov, sta slavila Klemen Bojanc in Monika Bartol. Oba sta se s tem razveselila še naslova državnih prvakov, saj je preizkušnja štela za državno prvenstvo.

Klemen Bojanc iz TK 3LIFE je olimpijsko razdaljo premagal v času 1:47,43. Drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Matija Meden, ki je za zmagovalcem zaostal 55 sekund, tretje mesto pa Mark Mandič (TK UTRIP). Zmaga Monike Bartol iz TK Inles Riko Ribnica je bila še prepričljivejša, saj je drugouvrščeno, prav tako klubsko kolegico, Simono Dolinar Majdič s časom 2:01,45 ugnala za minuto in 26 sekund. Tretja je bila Katja Hočevar (TK Ljubljana) z zaostankom 4 minut in 45 sekund.

V disciplini super sprint triatlon so v moški konkurenci blesteli mladinci na čelu z zmagovalcem Ulom Denšo (TK Ljubljana), ki je za 300 m plavanja, 10 km kolesarjenja in 2 km teka potreboval 24 minut in 47 sekund. Drugi je bil Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica), tretji pa Domen Bojanc (TK Utrip). V ženski konkurenci se je zmage veselila Lara Mihevc (TK Logatec) z 28:26, 8 sekund pred Saro Navodnik (TK Velenje) in še dodatnih 8 sekund pred tretjeuvrščeno Tinkaro Stres (TK Eklimas Ajdovščina).

Klemen Bojanc

V malem triatlonu za vsakogar, ki je obsegal 100 m plavanja, 10 km kolesarjenja in 1 km teka, pa sta bila nepremagljiva Žiga Podgoršek (TK Utrip) in Vita Pilih (TK Trisport Kamnik).

Na uvodni letošnji tekmi Triatlon za pokal Istre je sicer sodelovalo 260 triatlonk in triatloncev, med njimi tudi "cici", mlajši dečki in deklice ter starejši dečki in deklice, ki so se pomerili v akvatlonu.

Monika Bartol

Dogodek je, potem ko so ga bili lani primorani prestaviti, organiziralo športno društvo 3 Šport. Plavalni del se je odvijal v morju ob glavnem pomolu ob Ukmarjevem trgu, z vstopom in izstopom iz morja z mestnega kopališča Koper. Kolesarski del je potekal na javnih površinah Ukmarjevega trga, Pristaniške ulice, Piranske ceste in Istrske ceste. Tekaška proga pa se je odvila od Ukmarjevega trga po cesti in pešpoti po Semedelski cesti ter Pristaniški ulici do Žusterne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bo.lopo |  14 .06. 2021 ob  18: 48
bržančkova plaža
Kristjan |  13 .06. 2021 ob  15: 48
To so top atleti. Bravo vsem. Čestitke organizatorjem. Vsem lepo nedeljo še naprej Kristjan