SOBA IZ NOČNE MORE: Zakaj je priporočljivo pred rezervacijo sobe na Airbnb preveriti ocene?

Svet

David Holtz, docent na kalifornijski univerzi Berkeley, priznava, da pred rezervacijo sobe v Londonu ni preveril ocen - pozneje je ugotovil, da jih sploh ni bilo. Toda nihče si ne bi nikoli predstavljal, da lahko gredo tisti, ki oddajajo prek Airbnbja, tako daleč. Fotografija sobe je postala viralna; tvit Davida Holtza je zbral že več kot 12 milijonov ogledov.  

Ameriški profesor je rezerviral sobo v Londonu, a je ob prihodu ugotovil, da sta spalnica in kopalnica eno in istoKot kažejo fotografije, je bila Holtzova postelja le nekaj centimetrov od stranišča. To je povedal v tvitu, ki je postal viralen in je zbral že 12,5 milijona ogledov.

"Tisti občutek, ko prideš na svoj Airbnb in ugotoviš, da je celoten prostor v bistvu le ena velika kopalnica, v kateri je gostitelj postavil posteljo za spanje," je  zgroženo napisal.

Profesor se je pritožil Airbnbju, ki je dejal, da bo zadevo preučil, vendar se do zdaj niso oglasili. Holtz pravi: "Večkrat sem že govoril s podporo strankam in nihče ni želel pomagati rešiti težave."

Ni treba posebej poudarjati, da so družbeni mediji podivjali: tako je Airbnb za nekatere uporabnike postal "Airbnpee." Za druge akronim "bnb" pomeni "postelja v kopalnici" (Bed In Bathroom). Tudi Holtz je pozneje videl smešno plat svoje rezervacije: "Potem ko sem 2 noči prespal le pol metra od stranišča, sem pripravljen spati 26 noči v džungli Fidžija," je zapisal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija