SO TUDI VAS "FEHTALI" ZA PRISPEVKE? Goljufivi podjetnik po Primorski zlorabljal ime Zveze Sonček

Kronika

Zvezo Sonček so v četrtek obvestili, da je pred trgovskim centrom v Kromberku v Novi Gorici potekalo zbiranje prispevkov za izvedbo terapevtskih kolonij in obnovitvene rehabilitacije, ki naj bi jih izvajali v Sončku. Darovalci so prispevali pet evrov, v zameno za svoj prispevek pa so prejeli brošuro in potrdilo.

Fotografija je simbolična. 

Navedene aktivnosti je brez pooblastila ali dovoljenja Zveze Sonček izvajala neznana oseba, ki je izdajala potrdila z nazivom Bodi Sonček, domnevno podjetnik z območja Ljubljane, je za STA povedal direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik. Na tak način zbranega denarja po njegovih besedah doslej tudi niso dobili.

Ker obstaja verjetnost, da se bo takšno lažno zbiranje gotovinskih prostovoljnih prispevkov občanov nadaljevalo, v Zvezi Sonček javnost obveščajo, da zveza in društva Sonček nikoli ne zbirajo gotovinskih prostovoljnih prispevkov na tak način.

"Kdor koli v imenu Zveze Sonček zbira prostovoljne prispevke, to počne z goljufivimi nameni, zato vse občane prosimo, da tako početje prijavijo na najbližjo policijsko postajo ali na telefonsko številko 113 ali pa tudi Tržnemu inšpektoratu Republike Slovenije," so v sporočilu zapisali v Zvezi Sonček.

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica so potrdili, da so v četrtek prejeli prijavo o zbiranju denarja in jo tudi preverili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija