SO TAČKE NA PATRULJI RES SPORNE? "Evtanazirajte Brona," zahtevajo protestniki

Svet

Protestniki, ki po ameriških mestih protestirajo proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi, so se sedaj spravili še na priljubljeno otroško risanko Tačke na patrulji. "Evtanazirajte Brona!" zahtevajo od njenih ustvarjalcev.

Protesti po smrti Georga Floyda se nadaljujejo, protestniki pa so za svoje tarče vzeli tudi izmišljene policijske like, med zadnjimi je risani junak Bron iz Tačk na patrulji, ki v risanki uprizarja policista. Poleg njega v risanki nastopajo še pes gasilec, gradbinec itd. 

"Rešite se tega prekletega psa," je zapisal eden izmed tviterašev, drugi pa: "Upam, da bo pes-policist padel v opekač." Nekateri ustvarjalcem celo predlagajo, da ga evtanazirajo: "Odpovejte Patruljo! Uspavajte policijskega psa."

Eden od uporabnikov je ob tej priložnosti spomnil na dve leti staro situacijo, ko so se ustvarjalci risanke morali braniti zaradi spornega prizora, v katerem nemški ovčar Bron 17-krat ustreli neoboroženega črnega prinašalca. "Bron krši toliko zakonov o zasebnosti, da je noro," meni eden od komentatorjev.

Seveda je mnogo tudi takih, ki 'Tačke' vneto branijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija