SO DELAVNICE NA TEMO OPN-JA LE METANJE PESKA V OČI PIRANČANOM? Tako na občini pojasnjujejo županov "lapsus"

Piran

Obiskovalce delavnice o osnutku prostorskega načrta, ki jo je kot zadnjo v nizu tovrstnih delavnic v torek v Piranu organizirala tamkajšnja občina, je razburila izjava župana Đenia Zadkovića. Ta naj bi po pričevanjih prisotnih dejal, da se je "strateški del OPN zaključil, gremo na izvedbeni del". Mnogi se ob tem sprašujejo, ali je šlo za lapsus župana ali se kdo iz njih dela norca, saj so se delavnice udeležili ravno zato, da podajo svoje predloge urejanja prostora v občini.

"Po besedah župana je Občina Piran strateški del OPN-ja že končala in je v pripravah za izvedbeni del. Upam, da je bilo to, kar je rekel gospod župan, lapsus, kajti v obratnem primeru gre za zavajanje občanov, da so s svojimi željami in predlogi del vsebinskega dela plana za razvoj občine," je le eden od komentarjev, ki so se po torkovi delavnici na Prvomajskem trgu v Piranu pojavili na spletu.

Občina Piran obtožbe o zavajanju odločno zavrača

Na piranski občini trdijo, da gre za "več kot očitno iz konteksta neustrezno interpretirano županovo izjavo".

"Komentarji, ki jih navajate, so po številnih medijskih objavah in občinskih razlagah o tem, kako nastaja piranski OPN, zavajajoči in milo rečeno patetični,so na občini zapisali v odgovor na naše vprašanje, kako komentirajo navedbe prič.

"Občina Piran se je odločila za izvedbo delavnic prav zato, da občani sooblikujejo bodoči prostorski načrt, ne pa da ga, kot se to dogaja marsikje, oblikuje zgolj premalo altruistična in pogosto preveč interesno usmerjena lokalna politika," so še dodali na občini.  

Osmim delavnicam o prostorskem načrtu bodo sicer sledili še javna razgrnitev in javne objave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ivan |  02 .10. 2020 ob  12: 53
Manjka pa odgovor občine kako bodo predloge občanov umestili v a prvi, strateški del.

Po moje, gre z zavajanje občine, se samo župana. Ima pa gospod več lapsusov, tako, btw.