SNEŽNI PLAZOVI ZASULI VEČ OSEB: Sprožili naj bi jih neuvidevni smučarji

Svet

Na smučišču Ankogel na avstrijskem Koroškem je danes snežni plaz zasul najmanj dva človeka, enega so že rešili, drugega še iščejo. V drugem plazu na Tirolskem je bila ena oseba delno zasuta. Snežni plaz se je sprožil tudi na smučišču v bližini švicarskega Andermatta na severni strani prelaza Gotthard, ki je zasul šest smučarjev.

Vseh šest je nesrečo preživelo. Dva so z lažjimi poškodbami izpod snežne gmote rešili med obsežno iskalno akcijo, štirje nepoškodovani smučarji so se rešili sami ali s pomočjo reševalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za celotno območje Andermatta trenutno zaradi novozapadlega in napihanega snega velja tretja stopnja nevarnosti snežnih plazov. Na območju so sicer še v sredo preventivno sprožali plazove.

BO DONČIĆU LETOS USPELO? Pričelo se je glasovanje za tekmo zvezd

Tekma zvezd v severnoameriški ligi NBA bo v tej sezoni 16. februarja 2020 v Chicagu. Od včeraj popoldne po slovenskem času pa lahko navijači svoj delež pri izboru zvezdnikov, ki jih želijo videti na delu, prispevajo z glasovanjem. Chicago bo gostitelj že 69. izvedbe tekme zvezd v NBA.

Snežni plaz na gori Ankogel na skrajnem severozahodu avstrijske Koroške se je sprožil zunaj urejenih prog, da je zasul dva človeka, pa je opozorila očividka, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdila policija.

Med iskalno akcijo se je v bližini sprožil drug plaz. Očividec je domnevno videl, da so bili pri tem zasuti trije do štirje smučarji. Reševalci še preverjajo domneve. Smučišče so po plazovih dopoldne zaprli.

Se je pa kljub zaprtju smučišča v bližini sprožil še en plaz. Trenutno na območju za morebitnimi pogrešanimi preiskujejo tri območja. Po navedbah upravljavcev smučišč Ankogel so plazove sprožili neuvidevni smučarji izven prog.

Tudi na Tirolskem, kjer velja druga najvišja stopnja nevarnosti pred plazovi, se je danes sprožilo več snežnih plazov, tudi na smučiščih. Pri večini ni bilo posledic, le v Söldnu je bila ena oseba delno zasuta, ki je prestala nesrečo brez resnih posledic.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija