SNEG POBELIL SLOVENIJO, PADALO TUDI NA POSTOJNSKEM: Nova pošiljka v noči na nedeljo (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Sneg je v prvem delu noči zajel večji del osrednje Slovenije, na Štajerskem in v Prekmurju je deževalo. Po nižinah je zapadlo do pet centimetrov snega, v krajih z nadmorsko višino nad 600 metri od pet do 15 centimetrov. Razmere na cestah so zimske, zato na prometnoinformacijskem centru svetujejo previdnost, v gorah pa je nevarnost snežnih plazov.

foto: Rok Nosan

V Ljubljani je ponoči zapadlo tri centimetre snega, v Kočevju dva in v Postojni centimeter, na Kredarici pa 27 centimetrov snega. Na Katarini nad Ljubljano je v zadnjih 24 urah zapadlo sedem centimetrov snega, na Vojskem 16 centimetrov, v Ratečah pa 18 centimetrov. v zadnjih 24 urah je največ snega sicer zapadlo na Voglu, 43 centimetrov, je objavljeno na spletni strani agencije za okolje (Arso).

V gorah je nevarnost snežnih plazov, in sicer tretje stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Glavne težave predstavlja napihan sneg, nov sneg in nihanje temperatur. Proženje je možno že pri manjši dodatni obremenitvi, predvsem na strmih pobočjih. Ob določenih razmerah je možno tudi spontano proženje velikih in v posameznih primerih tudi zelo velikih snežnih plazov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Na PU Kranj posebej opozarjajo, da je sneg močno zvišal tveganje ob obisku gora, po pozivajo k previdnosti in odgovornim odločitvam.

Močno sneženje na Ribniškem

Objavil/a Vreme 24/7 dne Četrtek, 02. december 2021

Sneg lahko v severni Sloveniji spet pričakujemo v noči na nedeljo. V nedeljo bo dež od severa prehajal v sneg. V osrednji in južni Sloveniji bo najprej deževalo, popoldne in zvečer pa bo snežilo v večjem delu Slovenije, razen na Primorskem, je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič.

Ponoči se je po državi podrlo več dreves, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, obveza uporaba verig pa je na prelazu Korensko sedlo na avstrijski strani, so objavili na spletni strani prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija