SMUČIŠČA BODO MED PRAZNIKI ODPRTA: Upoštevati pa bo treba stroge zaščitne ukrepe

Svet

V Švici bo med božičnimi prazniki mogoče smučati, saj bodo smučišča kljub epidemiji novega koronavirusa odprta, vendar pa bodo zmogljivosti smučarskih vlakov, kabinskih žičnic in gondol omejene, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila švicarska vlada.

Smučišča v Švici bodo lahko med božičnimi prazniki odprta, vendar pa bo treba dosledno upoštevati stroge zaščitne ukrepe in omejitve zmogljivosti, je sporočila vlada.

Na smučiščih ne bo splošne omejitve števila smučarjev, vendar pa bodo vse zaprte naprave, kot so smučarski vlaki, kabinske žičnice in gondole, lahko zasedene največ do dveh tretjin zmogljivosti. Smučarska središča in letovišča pa bodo morala za zimske športe pripraviti zaščitne načrte.

Nekatere evropske države, med njimi Francija, Nemčija in Italija, se zavzemajo, da bi bila smučarska središča zaradi pandemije covida-19 po vsej Evropi zaprta do začetka januarja. Avstrija, Švica in Španija pa temu nasprotujejo. Francoska vlada namerava za Francoze, ki bodo med prazniki odšli na smučanje v Švico ali Španijo, uvesti sedemdnevno karanteno, je danes napovedal francoski premier Jean Castex. S tem želijo svoje državljane odvrniti od smučanja v sosednjih državah, medtem ko bodo naprave na francoskih smučiščih zaprte.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija