SMUČARSKE SEZONE ŠE NI KONEC: Na Kaninu naj bi naprave zagnali v petek

Slovenija

Na Arehu, Kaninu, Krvavcu in Voglu se ob zadostnih zalogah snega in spremembi vladnega odloka pripravljajo na nadaljevanje smučarske sezone. Od danes je ponovno mogoča smuka na Arehu, Krvavcu in Voglu, kjer pa bodo obratovanje naprav prilagodili vremenu. Na Kaninu bodo naprave najverjetneje znova pognali v petek.

Od danes je na Arehu ponovno mogoča smuka na progi Cojzarica, istoimenska vlečnica bo delovala med 8. in 15. uro. Dostop do smučišča bo mogoč z avtomobili po cesti proti zgornji postaji vlečnice, smučarski avtobus med Bellevuejem in Arehom ne bo vozil, so sporočili z Marproma. Na Mariborskem Pohorju od danes znova deluje krožna kabinska žičnica, pri čemer bo prevoz z njo na razpolago vsako polno uro med 7. in 18. uro. Obenem bo Marprom odprl blagajno pod Pohorjem ter kolesarski park, ki bo ponujal spuste po progi Red line, so še sporočili.

V RTC Krvavec so danes znova zagnali smučarske naprave. Na Krvavcu je snežna odeja debela okoli 110 cm. Ob napovedani novi pošiljki snega v začetku prihodnjega tedna bodo na Kaninu naprave po sedanjih napovedih znova pognali v petek. "Te bodo nato obratovale do nedelje, računamo pa, da se bo spomladanska smuka ob sedaj štirimetrski snežni odeji lahko nadaljevala do konca maja," je povedala direktorica družbe Sončni Kanin in predsednica Združenja slovenskih žičničarjev Manuela Božič Badalič.

Smučišče Vogel sedaj prekriva skoraj 2,5 metra debela snežna odeja, od danes pa ponovno obratuje. "Koliko naprav bomo zagnali oz. jih bo obratovalo, bo odvisno od vremenskih pogojev. Sezono načrtujemo delovati nekje do konca prvomajskih praznikov," je sporočila direktorica skupnih služb Aleksandra Fiorelli. Letošnjo smučarsko sezono pomembno kroji epidemija covida-19. Smučišča se ob vladnih odlokih odpirajo in zapirajo, od začetka leta velja, da smučarji potrebujejo negativni test na novi koronavirus.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija