SMRTONOSNO STRELJANJE V MEĐIMURJU: Krogle letele v vse smeri, starši naj bi mladeniča s puško pri tem še spodbujali (FOTO, VIDEO)

Kronika

Policisti z međimurske policijske uprave (PU Međimurje) so poročali, da je v sinočnjem streljanju v Međimurju umrla ženska, poškodovan je bil en otrok, en mladoletnik in trije odrasli, nekaj iz iste družine. Vsi poškodovani so zunaj nevarnosti. "Med sosedi je prišlo do prepira zaradi problematičnega fanta, ki vzel avtomatsko puško in začel rafalno streljati. Namesto, da bi ga starši mirili, so ga še spodbujali. In to se je zgodilo! Na nek način je bilo to pričakovano," je povedal Matjaš Oršuš, predsednik sveta romske narodne manjšine v Međimurski županiji, ki je bil priča sinočnjemu prelivanju krvi v Paragu, je poročal eMeđimurje.

Ponoči so pridržali tri osebe. "Varnostne razmere v naselju Parag so stabilne in pod nadzorom policije, za državljane pa ni nobene dodatne nevarnosti," so dejali policisti.

"Z dejanji osnovne, prometne, intervencijske, posebne in kriminalistične policije je bilo ugotovljeno, da je do streljanja prišlo po prepiru med več ljudmi, nakar je doslej neznani storilec izstrelil več strelov iz strelnega orožja, med katerim je ena ženska žal umrla," so pojasnili policisti.

"Po podatkih Županijske bolnišnice Čakovec je bila vsem ranjencem zagotovljena ustrezna medicinska pomoč," so sporočili s policije. Predvidoma bo sklicana novinarska konferenca, je za Hino potrdil tiskovni predstavnik PU Međimurje Nenad Risek.

Umorjena ženska je bila stara okoli 60 let, Oršuš pa je povedal, da je poskušal pomiriti situacijo, vendar zaman.

Eden od domačinov je povedal, da je streljal mladenič pri dvajsetih.

"Eden od nabojev je zadel žensko, ki je sedela na terasi. Bila je mama tistih, ki so se sporekli z Ninom. Umrla je. Med drugim je bila zadeta desetletna deklica, vnukinja pokojne ženske, ki sem jo, krvavo, vzel v naročje in se odpeljal na urgenco," je za eMeđimurje povedal domačin.

Krvoproliće u Međimurju: Ubio jednu ženu, ozlijedio još petero ljudi

Krvoproliće u Međimurju: Ubio jednu ženu, ozlijedio još petero ljudi Novinar: Željko Rukavina

Objavil/a 24sata dne Sreda, 25. avgust 2021

"Stekel je na Minkino dvorišče, ki je bilo polno ljudi, in streljal brez posebne tarče. Streljal je kot nor, kot bi streljal na bežeče zajce. Niti kriki, naj preneha, ga niso ustavili. Bilo je strašljivo, še vedno se tresem, ker bi lahko bilo več mrtvih," je za Jutarnji povedal zaskrbljen domačin.

"Vsi smo v šoku. Včeraj zvečer zaradi šoka niso želeli govoriti, zato bom čez dan imel več informacij o tem, kaj se je zgodilo. V vsakem primeru bo treba težavo z ilegalnim orožjem rešiti. Nekaj ​​moramo narediti, da orožje odstranimo iz naselij, ne samo iz Paraga, ampak iz vseh. Ni vojne, zakaj potem orožje ... Žal mi je, da se je to zgodilo," je rekel Oršuš in dodal, da so se sosedje že prej kregali.

"Nimam pojma, kako se bo spor končal. Bojim se, da se bo konflikt nadaljeval. Imam informacije, da je problematični mladenič izzival, in če ne bi, ne bi bilo spora," je pojasnil Oršuš.

V Paragu je danes zjutraj še vedno prisotnih veliko policistov, ki varujejo območje krvavega spopada v naselju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija