SMRTONOSNA NESREČA NA GRADBIŠČU: Odkrili so truplo še zadnjega izmed pogrešanih delavcev

Kronika

Končno število žrtev petkove nesreče na gradbišču v Firencah se je povzpelo na pet, potem ko so v torek zvečer odkrili truplo še zadnjega izmed pogrešanih delavcev. Incident je v Italiji spodbudil številne kritične odzive in vprašanje varnosti na delovnem mestu znova postavil v središče javne razprave.

Na gradbišču v Firencah je v petek prišlo do nesreče, potem ko je popustil podporni betonski nosilec v zgornjem nadstropju veleblagovnice, ki so jo gradili, zaradi česar se je posledično zrušila celotna konstrukcija, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

V nesreči je umrlo pet delavcev, so sporočile lokalne oblasti, potem ko so v torek zvečer odkrili posmrtne ostanke še zadnjega izmed pogrešanih. Še trije delavci so bili ranjeni. Večinoma je šlo za delavce iz tujine, med njimi so bili poleg enega Italijana še državljani Maroka, Tunizije in Romunije.

Pristojne oblasti v Firencah so po odkritju trupla danes omejile dostop do gradbišča, tožilstvo pa je sprožilo preiskavo zaradi morebitnega večkratnega uboja, povzročenega zaradi kršitve pravil o varnosti pri delu. Obravnavajo tudi utemeljen sum, da je več preminulih delavcev v državi bivalo nezakonito.

Incident v Firencah je vprašanje varnosti na delovnem mestu v Italiji znova postavil v središče javne razprave, potem ko so sindikati delavcev po vsej državi organizirali demonstracije, številni politiki pa so v zadnjih dneh ostro obsodili incident ter se zavzeli za uvedbo strožjih pravil na področju varnosti pri delu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija