SMRTNA NESREČA MED STANOVANJSKIMI BLOKI: V njej udeležen tudi otrok

Kronika

Med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru je v ponedeljek popoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je po trčenju s sedemletnim kolesarjem umrla 76-letna kolesarka. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je otrok na koncu ploščadi ob stopnicah zapeljal po brežini in na površini za pešce trčil v njen desni bok.

Ob trčenju sta oba padla, starejša kolesarka pa se je pri tem huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, od koder so danes sporočili, da je 76-letnica umrla.

Policisti so pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in pristojne državne tožilke opravili ogled kraja nesreče. Pri tem so ugotovili, da kolesarka ne bi smela kolesariti po površini za pešce, otrok pa ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita, prav tako nobeden od njiju ni uporabljal kolesarske čelade. Pristojnemu tožilstvu bodo podali poročilo.

Na območju mariborske policijske uprave je letos v devetih prometnih nesrečah umrlo deset ljudi, medtem ko je v enakem obdobju lani v šestih nesrečah umrlo šest ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija