SMC VABI SIMONOVIČA V SVOJE VRSTE, BO PRESTOPIL? "Tako se ne da delati!"

Izola

Po tem, ko je svet DeSUS v minulem tednu podprl dokument, s katerim odrekajo vsakršno nadaljnjo podporo vladi, se je izolski poslanec Branko Simonovič sestal s predstavniki stranke SMC. Med pogovori o načrtih in vizijah koalicijske stranke je beseda tekla tudi o morebitnem prestopu. Simonovič je za naš portal potrdil prejeto vabilo, a poudaril, da še ni prišlo do nikakršnega dogovora.

Branko Simonovič

Izolski poslanec je vidno razočaran nad dogajanjem v stranki upokojencev: "Vedno sem bil zavezan DeSUS, ampak to, kar se dogaja s stranko v zadnjem obdobju, je res nerazumljivo." Kot primer je navedel dogajanje na zadnji seji sveta stranke, kjer je predsednik stranke Ljubo Jasnič po prvotnem delu, v katerem so iskali in opredelili rešitve za programske točke stranke, predlagal, da stranka odreče vsakršno podporo vladi. "To je razumljivo, saj smo v opoziciji," pravi Simonovič, a kot nerazumljivo izpostavlja odrekanje podpore vsem zakonom. "O bog pomagaj," je odločitev sveta stranke komentiral poslanec.

Ta teden bo namreč v obravnavi zakon o dolgotrajni oskrbi, za katerega se ravno v DeSUS zavzemajo že 20 let, kljub nekaterim pomislekom pa ga podpira tudi Zveza društev upokojencev Slovenija. "Ali Jasničevo stališče pomeni, da bomo glasovali proti lastnim programskim točkam?" se sprašuje Simonovič in priznava, da je "res zelo zbegan" in "ne ve, kaj narediti".

Ljubo Jasnič

Kot pojasnjuje izolski poslanec, je DeSUS sedaj zmerna opozicija, s priporočilom poslancem, da se zavzemajo za uresničevanje njihovih programskih točk. "Ampak teh ni nihče preklical. Ni čudno, da nas vrag jemlje, če delamo tako, namesto da bi se na korekten način dogovorili in spremenili sklepe. Tako se ne da delati. Imam občutek, da je to nekakšna strategija, kako nas čisto zradirati." Simonovič je jasno izrazil, da brez argumentov ne more biti proti dolgotrajni oskrbi.

Nadaljnje sodelovanje v stranki upokojencev je zanj zato trenutno velik podvig. Koalicijska SMC ga je pred dnevi povabila na pogovor, ki se ga je tudi udeležil. Beseda je tekla o njihovih načrtih, projektu Povežimo Slovenijo, omenjen pa je bil tudi morebitni prestop. Simonovič je za naš portal potrdil, da je s strani SMC prejel povabilo k prestopu, a da ga (še) ni sprejel oziroma se o prestopu niso še ničesar dogovorili.

Če bi se Simonovič dejansko odločil za prestop, bi to bil že peti poslanski prestop v aktualnem sklicu državnega zbora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zarja |  20 .10. 2021 ob  07: 55
Si pa upa izdajalca vabit v svoj hlaev. Ob prvi priliki, ko mu bo kje padlo več, ga bo zajebal. Sluzavec pohlepen.
joe jaxson |  19 .10. 2021 ob  20: 33
bo šou, ker mu je proocentivavšek obljubu delež v atomskih toplicah in leseno brunarco v avtokampu dokler je živ !?!?
Imperio  |  19 .10. 2021 ob  12: 10
Izoljane zelo skrbi ta mali možič.

Ne skrbi pa vas, droga v Izoli.
Na Balkanu poznajo vsi ta kraj kot zbirališče kriminalcev....

Bayliner |  18 .10. 2021 ob  20: 34
18
Fotografija je gotovo posneta na parceli s črno gradnjo. Eh, Branko, trdo kožo moraš imeti, da se upaš sprehajati po Izoli ...
kokodek |  18 .10. 2021 ob  18: 41
14
haha, seje že začelo skakanje iz stranke v stranko....prav zanimivo je videti, kdo koga vabi in še bolj bo zanimivo, kdo bo medse sprejel kolaborante, hhhhaaa
Ben |  18 .10. 2021 ob  15: 31
20
Ubožec je že zdavnaj izgubil kompas in ne ve, ne kod , ne kam. Kdor ga najde, prosim, naj ga obdrži!
Obala1 |  18 .10. 2021 ob  12: 18
39
Itak, da se bo Simonovic priklonil tam kje je denar ( In tistemu ki mu bo legaliziral crno gradnjo ) …po tem je znan …samo prej ali slej se bo mandat koncal Branko In te sram hodit po Izoli ( no ze zdaj bi te moralo bit sram će bi bil eticen no vsi vemo, da ti ne ves kaj je obraz In besede )
vseved |  18 .10. 2021 ob  11: 50
30
Ubogi kljukec!