SLOVO OD UPOKOJENEGA NADŠKOFA: V ljubljanski stolnici bodo popoldne pokopali Alojza Urana

Slovenija

V ljubljanski stolnici bodo danes popoldne pokopali upokojenega ljubljanskega nadškofa metropolita Alojza Urana. Zaradi posebnih razmer, povezanih s koronavirusom, bo pokopan v krogu družine in najožjih sodelavcev. Verniki bodo lahko pogrebno mašo z začetkom ob 16. uri spremljali na drugem programu TV Slovenija in Radiu Ognjišče.

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je v torek zapisal, da je prav, da je Uran, ki je veljal za priljubljenega ljudskega nadškofa, pokopan tam, "kjer je živel svojo daritev Bogu in ljudem, kjer je za ljudi molil in zanje daroval maše". Spomnil je, da udeležba vernikov zaradi varnostnih ukrepov ob epidemiji koronavirusa na pogrebu ni mogoča, je pa zato vernike pozval, naj pogreb spremljajo preko prenosa. Napovedal je, da bo slovesna maša zadušnica za Urana, ki bo odprta za vse, takoj ko bodo to omogočale razmere.

Uran bo v ljubljanski stolnici pokopan v grobnici kapele sv. Andreja. V krščanstvu je namreč uveljavljena večstoletna tradicija, da se škofe pokoplje v katedralni oz. stolni cerkvi, kjer so službovali, za kar ima večina stolnic tudi ustrezne grobnice.

Prenos pogrebne sv. maše pokojnega nadškofa Alojza Urana bo jutri #15april ob 16.00 preko @RadioOgnjisce in TV Slovenija 2 #Ljubljana #Slovenija #AlojzUran ➡️http://ow.ly/vcyu50zdvFW

Posted by Slovenska škofovska konferenca on Tuesday, April 14, 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .04. 2020 ob  10: 52
naj počiva v miru in sožalje družini