SLOVO OD LEVICE: Franc Trček izstopa iz stranke, želi jim "uspešno odraščanje"

Slovenija

Poslanec Franc Trček je po seji DZ sporočil, da zapušča Levico. Kot je navedel na Facebooku, je zaradi svojega nastopa na seji DZ v poslanski skupini doživel "hladen tuš oz. kar pogrom". Ker je očitno "preodrasel in prezahteven" za Levico, ocenjuje, da je bolje, če se poti razidejo. Potrdil je, da zapušča tako stranko kot poslansko skupino.

Trček je sicer v obrazložitvi svojega glasu pred glasovanjem o potrditvi ministrov tretje vlade Janeza Janše med drugim izrazil upanje, da bo sodelovanje na odboru za zdravstvo, ki ga vodi, tudi v prihodnje potekalo tako tvorno kot doslej, saj so časi preresni. "Gospod Janša je pa dovolj odgovoren politik, upam," je povedal in izrazil upanje, da bo tudi dobronamerno jemal kritike.

V poznejšem zapisu na Facebooku je Trček navedel, da je zaradi tega svojega nastopa v poslanski skupini doživel "hladen tuš oz. kar pogrom", češ da naj bi povozil stališče, ki ga je podal vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec, in da naj bi hvalil prvaka SDS Janeza Janšo. Vatovec je sicer v predstavitvi stališča poslanske skupine ocenil, da je situacija nevarna, a ne toliko zaradi koronavirusa, kot zaradi Janševih avtoritarnih teženj.

Slovo od Levice Človek, ki ga zelo cenim, mi je ob tem, kar sem povedal pred samim glasovanjem o 14. vladi, kako smo v...

Objavil/a Franc Trček dne Petek, 13. marec 2020

Zaradi menjave vlade se medtem v poslanske klopi vrača prvak LMŠ in dosedanji premier Marjan Šarec, od poslanskega stolčka pa se bo morala posloviti Karla Urh, ki ga je nadomeščala v času opravljanja premierske funkcije. Prav tako bo morala DZ zapustiti Nina Maurovič, saj se bo kot poslanec LMŠ v parlament vrnil dosedanji minister za javno upravo Rudi Medved.

Dosedanji zunanji minister Miro Cerar in minister za Slovence po svetu Peter Jožef Česnik pa mandata ne bosta prevzela. Namesto Cerarja tako v poslanskih klopeh ostaja poslanec SMC Jani Möderndorfer, namesto Česnika pa Maša Kociper, sicer vodja poslanske skupine SAB.

Poleg tega bodo nekateri poslanci, ki so danes postali ministri, poslansko mesto prepustili nadomestnim poslancem.

Iz vrst poslancev SDS v vlado odhajajo Zvonko Černač, Anže Logar in Andrej Šircelj. Pravico do nadomeščanja pa imajo Elena Zavadlav Ušaj, Daniel Cukjati in Leon Merjasec.

Spremembe se obetajo tudi v poslanski skupini NSi. Namesto Mateja Tonina in Jerneja Vrtovca imata pravico sesti v poslansko klop Andrej Černigoj in Mihael Prevc.

Janeza Janšo pa je na mestu poslanca že zamenjal Janez Moškrič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .03. 2020 ob  09: 28
@Istriano, žal je še več luzerjev, ki slepo verjamejo sprevrženemu komunistu, ki se ne more otresti metod, ki jih je pridobil, ko je bil še zagrizen komunist
kokodek |  15 .03. 2020 ob  09: 21
@Motoviltz, rajši male igrice kot velike kraje, ropanje države in sovraštvo
kokodek |  15 .03. 2020 ob  09: 12
Terček ne rabi it iz parlamenta, naj bo samostojni poslanec....bo vsaj komentiral poteze desničarjev, ki bodo navalili na privatizacijo vsega kar je še ostalo ( zdravstvo in šolstvo). Vsi počez sedaj napadajo Levico,saj so štorasti, vendar nič manj kot vsi drugi, program pa je zaenkrat edini, ki je dober za navadne ljudi. Vsi ostali so podrepniki kapitala in blizu fašizmu, ki je postal trend......oglejte si kakšnen doku o prihodu na Mussolinija in Hitlerja......rajši Levica kot sedanja skrajna desnica
Istriano |  15 .03. 2020 ob  07: 48
-1
Motoviltz Movimento 5 Stelle je krepko zmagal v Italiji in vlada na državni ravni in v mnogih mestih, ta naša Levica so pa navadni luzerji. Kar se tiče Trčka je pa končal svojo politično kariero, brez Levice ne pride več v Parlament in se vrača po naslednjih volitvah na svojih standardnih 1200-1300 € na mesec. Levica pa ne bo izginila, ker tistih nekaj 10.000 luzerjev, ki jih voli jim slepo verjame.
Motoviltz |  14 .03. 2020 ob  23: 01
-2
Male politične igrice malih tovarišev iz male Levice.
Ta naša Levica je nekaj podobnega kot Movimento 5 Stelle, amaterstvo , zmedenost, utopije .
Še ena stranka poleg Desusa, ki bo na naslednjih volitvah izginila.
Monteverdi |  14 .03. 2020 ob  20: 42
-1
Počakajmo malo, bomo videli kje bo pristal .....
td |  14 .03. 2020 ob  15: 44
Ne vem, če je bil problem, da je bil "preodrasel" ali "preresen", prej bi rekel, da je morda bil preveč v desno zasukan, vsaj občasno. Vsekakor sem tu na strani Vatovca.