SLOVENSKO PRIMORJE BODO ZAVZELI KOLESARJI: V Izoli bo na startu 21 ekip

Izola

V nedeljo se bo v Izoli s 6. veliko nagrado slovenske Istre začela kolesarska sezona v Sloveniji. Na startu bo 21 ekip, med njimi so tudi najmočnejše slovenske. Lansko zmago brani kolesar Adrie Mobila, Srb Dušan Rajović.

Edini domači kolesar z zmago na tej dirki je Jure Golčer, ki je bil najboljši leta 2016. Leta 2017 je slavil Italijan Filippo Fortin, leta 2015 Avstrijec Gregor Mühlberger, prvi zmagovalec dirke leta 2014 pa je bil Italijan Christian Delle Stelle.

Šesta izvedba dirke, ki jo organizira Kolesarska zveza Slovenije, se bo začela ob 12. uri v Cankarjevem drevoredu v Izoli, tam bo tudi cilj. Dirka je kategorizirana z oznako 1.2. in je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze Uci. Trasa bo krožna in bo potekala na zdaj že klasični relaciji Izola-Gažon-Šmarje-Dragonja-Sečovlje-Izola, kjer bodo kolesarji prevozili štiri kroge ter na koncu še tri zaključne kroge po Izoli. Skupna dolžina dirke bo 156,5 kilometra.

Konkurenca na šesti izvedbi VN slovenske Istre v Izoli bo zelo močna, obljubljajo prireditelji. Prijavljenih je 21 ekip iz bližnje okolice Slovenije, pa tudi iz Irske in Nemčije. Na startnem seznamu je tudi italijanska ekipa Neri Sottoli, ki bo na slovenske ceste poslala Italijana Giovannija Viscontija, še lani člana Bahrain-Meride v svetovni seriji in je za zdaj najmočnejše ime slovenskega uvoda v kolesarsko sezono.

Na startu bo vseh pet slovenskih ekip, Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, Kranj, Grega Bole Bled ter Meblo Jogi. Dokončen seznam ekip in potrditev nastopajočih bo v soboto po 16.30 uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  23 .02. 2019 ob  14: 47
Nsj si te kolesarske dirke odpelje Koljonc v svoje kraje od kod že je...pa naj mu krožijo okoli bajte cel dan, če hoče.