SLOVENSKI TROJČEK NA EP V RAZREDU LASER MED TRIDESETERICO: Drugi dan kvalifikacij z močjo termičnega vetra (FOTO)

Svet

Slovenski trojček na jadralskem evropskem prvenstvu razredov laser standard in radial nadaljuje dobre predstave, po štirih odjadranih regatah Žan Luka Zelko, Kim Pletikos in Lin Pletikos ostajajo v prvi trideseterici. Kar 164 jadralcev in 123 jadralk je drugi dan kvalifikacij na morju pred Portom poganjal termični veter.

V olimpijskem enosedu laser standard je Zelko dosegel 11. in 20. izid, ki se mu kot najslabši že odbija. Skupno ima tako 25 točk, kar zadostuje za 26. mesto v skupni razvrstitvi in 16. mesto v evropski konkurenci.

V evropski konkurenci je 16. tudi Kim Pletikos, ki je z izplenom 13., 11., 12. in 48. mesto skupno na 24. mestu med krmarkmi razreda laser radial. Lin Pletikos pa ni uspelo ponoviti ponedeljkovih sijajnih voženj in z nizom 2., 6., 54., 36. zaseda 27. mesto v absolutni razvrstitvi ter 19. med Evropejkami.

Vodstvo je prevzela dobitnica bronaste olimpijske medalje iz Ria 2016, Danka Anne-Marie Rindom. Pri moških je na čelu Avstralec Luke Elliott, v boju za evropski prestol pa trenutno najbolje kaže Fincu Karlu Tapperu, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija