SLOVENSKI ORLI NA FINSKEM POLETELI DO SREBRA: Zmaga Avstrijcem, bron na Poljsko

Svet

Avstrija (1057,3 točke) je zmagovalka druge ekipne tekme v tej sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih. V finskem Lahtiju je slovenska četverica (1031,1) v postavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek zasedla drugo mesto. Tretja je bila Poljska (1022,3).

Na drugi od treh ekipnih tekem v sezoni, zadnja bo v Planici na letalnici bratov Gorišek, je Slovenija izboljšala četrto mesto iz poljskih Zakopan. V Lahtiju je še drugo sezono zapovrstjo končala na drugem mestu, skupno pa je na tem finskem prizorišču četrtič v zgodovini stala na odru za zmagovalce na ekipnih tekmah.

Slovenija je pred današnjo tekmo nazadnje na stopničkah klasične ekipne preizkušnje stala ob koncu pretekle sezone v Planici, ko je pred domačimi navijači slavila. V tej sezoni je bila v tekmovanju parov v romunskem Rasnovu sicer druga.

???????? 2. MESTO ???????? . Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek! ČESTITKE . . Powered by NLB #skijumping...

Objavil/a SloSki Nordic team dne Sobota, 25. marec 2023

Po prvi seriji so bili slovenski skakalci v nekoliko slabšem položaju po ponesrečenem nastopu Prevca. Pristal je pri 95 m, medtem ko so Kos, Zajc in Lanišek zmogli 120,5, 134 in 128 m. Zajc je imel celo najboljši izkupiček prve serije.

V drugi je Kos s 127,5 m najprej prehitel Nemčijo, zaostanek do Poljske in Avstrije pa je bil še nekoliko večji. Prevc je drugič skočil precej bolje (131 m) in Slovenijo močno približal Poljakom in Avstrijcem ter oddaljil od četrte Nemčije.

Zajc je po 125 m dolgem skoku povišal prednost pred Nemčijo in svojo reprezentanco približal drugouvrščeni Poljski na vsega 5,8 točke. Zaostanek za Avstrijo je znašal neulovljivih 35,1 točke.

Lanišek je za konec s 126,5 m zanesljivo ubranil prednost pred Norveško in Nemčijo, Kamil Stoch pa je za Poljsko skočil premalo, da bi presegel slovenski izkupiček. Stefan Kraft je nato Avstriji zagotovil še drugo zmago na ekipnih tekmah to sezono.

V pokalu narodov se je Slovenija z novimi 350 točkami približala Norveški na drugem mestu (5068:4669). Na vrhu so še naprej Avstrijci s 6162 točkami.

V nedeljo bo ob 16. uri na sporedu posamična tekma, uro in pol prej pa bodo organizatorji izvedli še kvalifikacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija