SLOVENSKI NOGOMETAŠ V KOPRU PRETEPEL DEKLETI: Eni povzročil trajno okvaro sluha, drugi zlomil nos

Kronika

Slovenske novice so poročale, da se je član slovenskega prvoligaša D. B. leta 2018 fizično spravil nad sestri, vendar ne njegovi. Član futsal kluba FC Bronx naj bi od deklet, ki ju je srečal na ulici v središču Kopra, zahteval, da ga z avtomobilom odpeljeta do Izole, po vse prej kot vljudnih prošnjah pa naj bi postal nasilen. Brezskrben večer se je za njiju spremenil v nočno moro, popolnoma pa naj bi izgubil živce, ko je ena od njiju poklicala policijo.

Fotografija je simbolična. 

Mlajšo sestro naj bi močno udaril v glavo in ji povzročil trajno okvaro sluha, starejši pa naj bi z močnim udarcem zlomil nos, z glavo pa je udarila ob beton in utrpela pretres možganov. Igralec futsala je kmalu za tem pobegnil v noč, priče dogodka pa so ga prepoznale in policiji razkrile, kdo je in kaj počne. Policija ga je ovadila, koprsko državno tožilstvo obtožilo povzročitve hude in lahke telesne poškodbe, februarja bi se moral zglasiti na sodišču, a ga ni bilo. Tudi na drugem predobravnavnem naroku ga ni bilo.

Omenjenemu časniku je uspelo priti v stik s slovenskim športnikom, ki pa je omenjene obtožbe zavračal. Povedal je, da je tistega večera res nekaj spil, nasilni pa naj bi bili najprej sestri, ki sta ga po nekaj prošnjah, da ga zapeljeta do Izole, za kar jima je ponujal tudi denar, odrinili. D. B. naj bi zgolj odrinil nazaj, takrat pa naj bi starejša sestra z glavo udarila ob tla. Tretji poskus izvedbe naroka je sodnik razpisal za ta mesec.

Tokrat se je na sodišču zglasil in dobil pogojno kazen osem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. "Žal mi je za to, kar se je zgodilo. In upam, da se kaj takšnega nikoli več ne ponovi," je bil na sodišču kratek 28-letni izolski nogometaš. S priznanjem, da je sredi Kopra pred slabimi štirimi leti napadel in poškodoval dekleti, je kar nekoliko presenetil, saj sprva očitkov ni priznal. Je pa bilo priznanje najverjetneje povezano tudi z nizko predlagano kaznijo, glede na to, da je za povzročitev hude telesne poškodbe zagrožena kazen do petih let zapora. Sodnik je sicer le sledil predlogu državne tožilke, ki je obtoženemu v primeru priznanja krivde ponudila takšno kazen, poroča Delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  29 .09. 2022 ob  05: 53
Pravijo, da NKkoper služi samo za uvoz balkancev in prepovedanih drog?
Opazovalec |  27 .09. 2022 ob  18: 00
22
Kaj ta D.B......ime in priimek tega mudonje ki se spravlja na ženske...
kokodek |  27 .09. 2022 ob  17: 11
15
ne zasluži si nižjo kazen, ker se je izogibal sodišču !!! sodniki bi te okoliščine morali upoštevati, ne pa,da se pogajajo z njim!!!!
forešter4 |  27 .09. 2022 ob  15: 45
35
se pravi se izogneš tako da te ni na narok ? že štiri leta ? ma bravo slo sodstvo res...
ManofSteel |  27 .09. 2022 ob  15: 31
19
Poznam kar nekaj takih pacientov, ki igrajo nogomet oz. so ga igrali. Egotripi kao opasni...pa še povrh vsega nasilni. Po večini so našmrkane opice. Imam tudi sam ene par, ki se imajo za "opasne"...hitro bi jim zbil ego. Samo kaj ko pol bi oni izigravali žrtve na sodišču...bo treba na drugačen način to izvest. Da jih malo prizrmljimo...polupedere
Istriano |  27 .09. 2022 ob  12: 59
54
Tega je potrebno zapreti za vsaj 10 let.