SLOVENIJA V CELOTI RDEČA! Iz oranžne prestopila tudi Obalno-kraška regija

Koper

Tudi Obalno-kraška regija je v sredo presegla mejo 140 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev. S tem so izpolnjeni pogoji za njeno uvrstitev med rdeče regije, za katere veljajo strožji ukrepi pri zbiranju in gibanju. Uradno objavo v uradnem listu je pričakovati še danes, s čimer bi ukrepi začeli veljati že v petek.

Po podatkih sledilnika za covid-19 je pojavnost okužb novega koronavirusa v Obalno-kraški regiji v sredo dosegla 170 aktivnihh primerov na 100.000 prebivalcev. Obalno-kraška regija, ki zajema osem občin, in sicer Ankaran, Divača, Hrpelje Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana, je bila sicer še zadnja oranžna regija v državi, za katero so veljali nekoliko manj strogi ukrepi.

Z uvrstitvijo med rdeče regije bodo tako tudi med prebivalci Obalno-kraške regije po novem v veljavi strožji ukrepi pri nošenju mask. Če so bile te v oranžni regiji obvezne le v zaprtih prostorih, bo po novem ob nekaterih izjemah uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza obvezna tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih, če je v njem več oseb, ki ne živijo v istem gospodinjstvu.

Uvrstitev na rdeč seznam bo vplival tudi na obratovanje gostinskih lokalov. V obalno-kraški regiji je bilo do zdaj opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih in nastanitvenih obratih še vedno dovoljeno od 6. do 21. ure. Po novem pa bo opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih ob redkih izjemah prepovedano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  22 .10. 2020 ob  20: 49
11
Kaj se je za čudit? Pol Slovenije je bilo za vikend na obali in tako vsak vikend pred tem. Ste imeli postavit policijsko blokado na Kozini vsaj.
Komšo |  22 .10. 2020 ob  18: 12
Kako bomo z ljubicami?
Mitos |  22 .10. 2020 ob  17: 29
V avtu maska? Skoraj skoraj, da se bolj splača kar cev iz avspuha potegnit v kabino in naj gre dokler gre....
Že tako smo vsi zmešani zaradi vsega tega, dodaj še voznike paciente po defoltu in vsem daj še maske na faco.....mineštra prava, jaojao!
čarli |  22 .10. 2020 ob  17: 05
Novinarji, ki imate vso pravico vtaknit nos kamorkoli, pojdite mal pred bolnišnice preverit vsa dejstva, zaradi katerih nam odrejajo hišni pripor.
Zdravi ljudje v priporu, se vam zdi to ok?