SLOVENIJA JE ENA REDKIH, KJER SE STANJE IZBOLJŠUJE: Kitajci pa lahko medtem na covid očitno že pozabijo

Svet

V zadnjem obdobju so se razmere v pandemiji covida-19 v večini opazovanih držav poslabšale. Slovenija, ki je ena redkih, kjer so se rahlo izboljšale, je sicer padla s sedmega na osmo mesto med opazovanimi državami. Na prvih treh mestih so Češka, Črna gora in Madžarska.

Objavljena tabela vsebuje podatke o epidemiološkem statusu in številu okuženih z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev za izbrane države po svetu. Podatki so za 14-dnevno obdobje, ki se je končalo 14. marca, in za 14-dnevno obdobje, ki se je končalo 11. marca.

Pred Slovenijo se nahaja tudi Srbija, tik za nami pa je Italija. Na 17. mestu se nahaja Bosna in Hercegovina, Hrvaška pa je pristala na 23. mestu. 

Na Kitajskem, kjer se je vse skupaj začelo, so na koronavirus očitno že pozabili - v zadnjih dneh namreč ne beležijo novih okužb. Dobro je stanje tudi v Indiji, Rusiji in Veliki Britaniji. 


* Italija je na rdečem seznamu, razen administrativni enoti Sardinija in Sicilija
* Avstrija je na rdečem seznamu z izjemo zvezne dežele Predarlska
* Francija je na rdečem seznamu, razen čezmorski ozemlji Guyane in Martinique
* Grčija je na zelenem seznamu, razen administrativne enote Atika, Osrednja Makedonija, Zahodna Grčija, Osrednja Grčija in Peloponez

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija