SLOVENIJA GRE V KÖLN! Borbeni, srčni, nepopustljivi! (FOTO)

Svet

Rokometna reprezentanca Slovenije je v Hamburgu odigrala zadnjo tekmo drugega dela evropskega prvenstva proti Danski. Kljub temu, da so svetovni prvaki že bili uvrščeni v polfinale, so Slovenci z zmago nad favoriti prvenstva (28:25) osvojili boj za peto mesto na prvenstvu.

Izbranci selektorja Uroša Zormana so v Hamburgu doživeli dva poraza proti Švedski (22:28) in Portugalski (30:33), vendar so v nedeljo z zmago nad Nizozemsko (37:34) zaključili drugi del prvenstva z boljšim vtisom, slednji je bil nadaljevanje odličnega prvotnega skupinskega dela.

Danci in Švedi so se že uvrstili v polfinale iz skupine 2, medtem ko se bodo tretjeuvrščeni iz skupine 2 pomerili za peto mesto s tretjeuvrščenimi iz skupine 1.

Slovenija ima še možnost tekmovanja za peto mesto v Kölnu, kamor so se uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine. Ob idealnem izidu lahko Slovenija doseže peto mesto na prvenstvu. Danska in Švedska sta že uvrščeni v boj za kolajne, medtem ko je tretje mesto še odprto.

Selektor Zorman in reprezentanti ne razmišljajo o matematiki in kalkulacijah, saj je tekma s Dansko velik izziv sam po sebi. "Vemo, da gre za eno najboljših ekip zadnjega desetletja in trenutno najboljšo na svetu. To bo za nas praznik, dan za uživanje. Dali bomo vse od sebe, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je dejal Zorman na medijskem terminu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija