SLOVENCI STRLI NEMCE: Le še tekma nas loči od olimpijske medalje!

Svet

Košarkarji Slovenije nadaljujejo pohod proti olimpijski medalji. V četrtfinalu so premagali Nemčijo s 94:70, njihov naslednji tekmec v četrtek pa bo zmagovalec dvoboja med Francijo in Italijo.

Najboljši strelci Slovenije so bili Zoran Dragić s 27 točkami, Luka Dončić, ki jih je dosegel 20, in Mike Tobey s trinajstimi.

Slovenija je v Tokiu še naprej neporažena in jo le še ena zmaga loči od olimpijske medalje. Za razliko od današnje zgodnje ure četrtfinala bodo slovenski košarkarji polfinale na olimpijskih igrah igrali ob bolj prijazni uri tako zanje kot za slovensko javnost. Organizatorji so namreč sporočili, da bo Slovenija proti zmagovalcu tekme Francija - Italija igrala v četrtek ob 13. uri po slovenskem času oziroma ob 20. uri po lokalnem v Tokiu. Prvi polfinale med zmagovalcema ZDA - Španija in Avstralija - Argentina bo v četrtek ob 6.15.

Zanimiv je tudi spored finala oziroma tekme za tretje mesto v soboto, 7. avgusta. Običajno je boj za bron pred finalom, tokrat pa je po razporedu finale v soboto predviden ob 4.30 po slovenskem času, tekma za tretje mesto pa ob 13. uri.

Trenutno za mesto v polfinalu ravno igrata Španija in ZDA, ob 10.20 je na sporedu Italija - Francija, ob 14.00 pa Avstralija - Argentina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija