SLOVENCI 'RAZBILI' JUŽNOKOREJCE: Dosegli več kot 50 golov in podrli kar dva rekorda (VIDEO)

Svet

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na včerajšnji tekmi uvodnega kroga svetovnega prvenstva v Egiptu premagala Južno Korejo z 51:29 (25:16). Slovenija se bo jutri, 16. januarja, ob 18. uri pomerila z Rusijo.

Slovenija je prepričljivo začela letošnji zaključni turnir v deželi faraonov. Na uvodni tekmi ji "univerzitetna zasedba" iz Južne Koreje ni povzročila prav nobenih težav, po zmagi pa je prevzela tudi prvo mesto v skupini H, saj sta se Rusija in Belorusija razšla z nedoločenim izidom 32:32.

Slovenija je v Egiptu dosegla svojo najvišjo zmago na dosedanjih devetih svetovnih prvenstvih, prvič pa je dosegla več kot 50 golov. Doslej rekordni zmagi sta bili proti Angoli z 42:25 v Franciji 2017 ter proti Kuvajtu s 34:17 v Tuniziji 2005.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa so resno in odgovorno opravili svojo prvo nalogo v predmestju Aleksandrije. Začetek tekme je bil podoben "dirki formule 1", goli so padali kot po tekočem traku, na veselje slovenskih privržencev v glavnem v azijsko mrežo.

Slovenia vs Korea Highlights

???? Highlights: watch the Slovenia ???????? ???? ???????? South Korea group stage highlights. #Egypt2021

Objavil/a Egypt 2021 Men's Handball World Championship dne Četrtek, 14. januar 2021

Slovenija je od samega začetka tekme z enostavnimi akcijami prebijala tekmečevo obrambo 3-3. Uvodne tri gole je dosegel Blaž Janc, v nadaljevanju pa so se krilnemu igralcu Barcelone pridružili še njegovi soigralci in si že po pičlih devetih minutah priigrali sedem golov prednosti (10:3).

Njihovega naleta ni zaustavila niti južnokorejska minuta odmora, Vranješevi izbranci so bili še naprej razigrani, navihani in igrivi v napadu, na dokaj visoki ravni pa so svoje naloge opravljali tudi v obrambi, čeravno so v prvem polčasu prejeli 16 golov. Njihova absolutna prevlada na igrišču se je najbolje videla na "filmu tekme", v 18. minuti so prvič povedli za deset golov (17:7), prednost pa bi bila lahko še bolj prepričljiva, če bi realizirali številne "čiste strele".

Zmagoviti slovenski ples se ni zaustavil niti po prihodu igralcev s klopi, prav vsi Vranješevi varovanci so svoje delo opravili korektno in odgovorno. V prvi polovici tekme so največ vodili za enajst golov (19:8), ob odhodu na veliki odmor pa je njihova prednost znašala +9 (25:16).

Drugi polčas je bil preslikava prvega, telesno višji in močnejši ter tehnično bolj podkovani Slovenci so imeli vse niti igre v svojih rokah. Že po desetih minutah igre so povedli s 37:21 in tako razrešili vse dvome o svoji zmagi, v sproščenem nadaljevanju pa so si najvišjo prednost priigrali v sami končnici tekme (51:28).

V slovenski izbrani vrsti so se na včerajšnji tekmi - z izjemo obeh vratarjev - prav vsi igralci vpisali med strelce, najbolj učinkovita pa sta bila Dragan Gajić z desetimi in Blaž Janc z devetimi goli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  15 .01. 2021 ob  08: 22
Ne pozabite, da smo prejeli 28 golov.Obramba je slaba,mkar so nam pokazali Nizozemci na zadnji tekmi, tako, da se ne moremo preveč veselit.