SLOVENCI NEMOČNI PROTI ITALIJANOM: Za bron proti Brazilcem

Svet

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu igrala v malem finalu za 3. mesto proti Braziliji. V polfinalu je namreč v Katovicah z 0:3 (-21, -22, -21) izgubila proti Italiji. Izbrancem Gheorgeja Cretuja tako ni uspelo maščevanje za tesen poraz v finalu lanskega evropskega prvenstva.

Slovenci niso igrali najboljše, a ne tudi katastrofalno slabo. Naleteli so na razpoloženega tekmeca, ki bi ga lahko premagali le tako, da bi ga s servisi oddaljili od mreže. A ga z izjemo nekaj trenutkov v tretjem nizu niso, zato so tekmeci, ki so bili že pred tekmo v vlogi favorita, zanesljivo zaključevali napade. Poleg tega so igrali tudi odlično obrambo.

Kako nemočni so bili Slovenci, pove dejstvo, da niso niti enkrat vodili. Italijani so ušli že na začetkih nizov, Slovenci so jih nato lovili, a samo nekajkrat na tekmi rezultat izenačili.

V malem finalu se bodo Slovenci danes pomerili z Brazilijo, ki je v napetem obračunu izgubila proti Poljski z 2:3. Brazilci, ki so polfinalni obračun proti gostiteljem Poljakom izgubili po ogorčenem boju z 2:3, bodo v tem obračunu favoriti, a Slovenci obljubljajo, da se ne bodo predali. Upajo samo, da se bodo do tekme, ki se bo začela ob 18. uri dovolj spočili in da se jim ne bo poznal pozen sobotni konec tekme proti Italiji.

Motiva jim zagotovo ne bo zmanjkalo, po dokaj zanesljivem porazu bodo najbrž psihološko manj izpraznjeni kot tekmeci, ki so na Poljsko prišli po zlato kolajno, finalni nastop pa se jim je nesrečno izmuznil. Seveda pa bodo morali Slovenci pokazati bolj zanesljivo predstavo kot proti Italiji, ko jim ni šlo vse po načrtih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija