SLOVENCI NADALJUJEJO ZMAGOVITO SERIJO: To je bila že peta zmaga na petih medsebojnih tekmah proti Kanadi (FOTO)

Svet

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v ligi narodov nadaljuje zmagovito serijo. Po Nizozemski in Franciji je na turnirju v Antalyi premagala še Kanado, a pri tem ni imela lahkega dela. Izid tekme je bil 3:2 (-22, 18, 18, -21, 10), z zmago pa se je še bolj približala olimpijskemu nastopu v Parizu.

V igri Slovenije je bilo nekaj nihanj, kar je za ta del sezone povsem običajno. Varovanci Gheorgheja Cretuja tekme niso dobro začeli. Po zaostanku 1:6 so tekmeca ves čas lovili, a ujeli ga niso. So pa že v njem našli ritem, s katerim so nadaljevali. Stekel jim je servis, potem ko je v prvem nizu točke v večini dosegal razpoloženi Tonček Štern, so se mu nato pridružili tudi drugi.

Slabe točke praktično niso imeli, uspešno so krotili tudi zelo dobre servise tekmecev, v napadu so bili zanesljivi. Videti je bilo, da bodo brez težav spravili tekmece na kolena, a se jim je ustavilo. Četrti niz je spet pripadel Kanadčanom, "v tie breaku" pa večje negotovosti ni bilo, Slovenija je prišla do zmage, s katero na kakovostni lestvici ni veliko pridobila, a tudi ni ničesar izgubila.

To je bila že peta zmaga na petih medsebojnih tekmah proti Kanadi, tretja v ligi narodov, prva s 3:2. Pri zmagovalcih je Tonček Štern dosegel 23 točk, Klemen Čebulj jih je prispeval 21, Gregor Ropret se je izkazal s štirimi asi in nasploh z dobrimi servisi.

Za konec prvega turnirja se bodo Slovenci v nedeljo pomerili še s Poljsko, eno najboljših reprezentanc na svetu, ki tudi v Antalyi igra odlično.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija