SLOVENCI MNOŽIČNO BEŽIJO S HRVAŠKE OBALE: "Ne vedo, kaj jih čaka, samo spakirali so in izginili"

Istra

Ko je Slovenija napovedala strožji režim na svoji meji, je to že 'pregnalo' domov nekatere Slovence, ki so preživljali dopust na svojih vikendih v hrvaški Istri, poroča jutranji.hr. "Ti gostje bi morali ostati pri nas do sobote, a so že prej spakirali in odšli, saj ne vedo, če bodo morali čez nekaj dni v samoizolacijo ali ne," je za portal pojasnil lastnik kampa v Istri. Istrski turistični delavci se zdaj bojijo ponedeljka.

"Moja žena je bila danes v Kopru in osebno je slišala, da nekateri slovenski gostje odpovedujejo potovanja na Krk, saj ne vedo, kako se bodo vrnili," je za jutarnji.hr dejal Adriano Ukušić, lastnik kampa Polidor v bližini istrskega mesta Funtan. "V našem kampu nam ni še nihče odpovedal, vendar se bojimo tega, ker ljudem ni vseeno," nadaljuje. Kot navaja portal, se Adriano boji, da bi trenutna situacija s Slovenijo lahko vplivala še na druge trge.

"Po odprtju kampa je število rezervacij hitro naraščalo do afere s koronavirusom v Zadru. Od tega dogodka so se spet začele odpovedi rezervacij. To stanje s Slovenijo ne deluje dobro. Če zaostrijo režim na meji, je vprašanje, kaj se bo zgodilo s turisti iz drugih držav, kako bo zavarovan koridor," je dodal.

Nad situacijo je zaskrbljen tudi Denis Brozić, lastnik malega kampa v Savudriji. "Zagotovo bodo odpovedi rezeravcij. Ljudje se bojijo, da jim bodo zaprli meje in uvedli karanteno," je komentiral za jutarnji.hr. Kot še poroča portal, slovenski gostje zdaj hitijo v pisarno umaške turistične organizacije, da bi dobili potrebno potrdilo, s katerim bi lahko brez težav prestopili mejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  05 .07. 2020 ob  13: 54
-4
Kdor gre dol, naj tam kar ostane! Ne potrebujemo takih.
Drek |  04 .07. 2020 ob  12: 26
21
Množično bodo še bolj razširli virus po Sloveniji. Tej ljudje bodo testirani?