Slovenci in Hrvati skupaj vabijo Brazilce

Prihodnji teden bosta v Braziliji potekali turistični delavnici, na katerih se bo slovenski turizem predstavljal v partnerstvu s hrvaškim. Predstavitev bo potekala s sloganom "Experience Croatia, Feel Slovenia". Brazilija se uvršča med perspektivne trge slovenskega turizma.

Brazilci na potovanju v Evropo obiščejo več držav zaporedoma, zato tudi skupna predstavitev slovenske in hrvaške turistične ponudbe na brazilskem trgu, so sporočili z javne agencije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit) in dodali, da gre za prvo tovrstno predstavitev slovenskega turizma v Braziliji.

Turistični delavnici bosta potekali v Sao Paulu (torek) in Rio de Janeiru (četrtek), poleg krovnih organizatorjev - Spirita in Hrvaške turistične organizacije - pa se ju bodo udeležili tudi predstavniki slovenskih turističnih podjetij Sava Turizem, Happy Tours, Kompas, A-DMC Nikaia in Intours.

Brazilija je perspektivna

Spirit Brazilijo umešča med perspektivne trge slovenskega turizma, s katerega beležimo spodbudno rast. Slovenijo je namreč lani obiskalo 6075 brazilskih turistov, ki so ustvarili 12.728 prenočitev - to v medletni primerjavi predstavlja 42- oz. 49-odstotno rast. Največ brazilskih turistov sicer obišče Ljubljano, lani jih je prestolnici prenočilo 63 odstotkov.

Brazilija po pojasnilih Spirita, ki se sklicuje na podatke Svetovne turistične organizacije, velja za enega od vodilnih gospodarstev v Južni Ameriki. Lani je turistična potrošnja v tej državi narasla za 4,6 odstotka.

Povprečna dolžina potovanj Brazilcev v Evropo je 15 dni, a ker gre v večini primerov za obisk več držav zaporedoma, znaša povprečna dolžina bivanja v eni državi približno tri noči. Najpomembnejši motivi so obisk prestolnic, kultura in umetnost, nakupovanje, kulinarika in vino. Potovanja "sonce, plaža" jih ne zanimajo.

Brazilski gosti v Evropi prihajajo iz premožnejšega sloja, so visoko izobraženi, stari med 30 in 50 let in govorijo več jezikov. Glavni sezoni za potovanja sta zimske počitnice v juliju in poletne počitnice v decembru in januarju.

Deli novico:

mariopir |  29 .11. 2013 ob  00: 22
oouu mamaa :)