SLEČENA TAVALA PO ULICAH IN PRISTALA NA PSIHIATRIJI: Zvezdnica se sooča z duševnimi težavami (FOTO)

Svet

Amanda Bynes, nekoč priljubljena zvezdnica v filmih in serijah za mlade, kot so "All That", "What I Like About You", "Hairspray" in "Easy A". se v zadnjih letih bori s hujšimi psihičnimi težavami. Nedavno naj bi jo policisti našli brez oblačil, dokumentov in osebnih predmetov na ulicah Los Angelesa. Bila je odpeljana na policijsko postajo, od tam pa na obvezno psihiatrično zdravljenje. Po poročanju spletnega medija TMZ naj bi imela hude psihične težave, ki vključujejo zavračanje komunikacije z bližnjimi in zdravniki.

Psihične težave so Amando že prej privedle do odpovedi njenih nastopov, med drugim tudi na festivalu '90s Con, kjer bi se srečala s preostalo zasedbo serije "All That", v kateri je igrala med letoma 1996 in 2000. Čeprav je bila njena odsotnost na festivalu utemeljena s "neznano boleznijo", se zdi verjetno, da so temu botrovale psihične težave.

Igralka se je cicer že prej zdravila zaradi psihičnih težav in preživela nekaj časa v psihiatrični ustanovi. Njen oče je večkrat javno priznal zaskrbljenost glede hčerinega duševnega zdravja in izrazil upanje, da bo našla primerno pomoč. Po navedbah TMZ so bili zdravniki prisiljeni podaljšati njeno zdravljenje na zaprtem psihiatričnem oddelku za vsaj teden dni.

O tem primeru so poročali številni svetovni mediji, med drugim BBC, The Guardian in The Independent. Mnogi so izpostavili pomembnost zavedanja o duševnem zdravju in pomoči ljudem, ki se soočajo s psihičnimi težavami.

Leta 2010 se je odločila, da se bo posvetila modnemu oblikovanju in ustanovila lastno blagovno znamko oblačil, ki pa ni imela dolgega življenja. Kljub neuspešni modni karieri je ohranila svojo popularnost med oboževalci in se pojavljala v številnih televizijskih oddajah, vključno z oddajo "The Ellen DeGeneres Show" in "Dancing with the Stars".

Zdravljenje psihičnih težav je lahko dolgotrajno in zahtevno, vendar pa je ključno za doseganje dolgoročnega okrevanja. Amanda je ena od mnogih znanih oseb, ki so se odločile javno spregovoriti o svojih duševnih težavah, kar je prispevalo k ozaveščanju o pomembnosti duševnega zdravja in razbijanju stigmatizacije okoli psihičnih bolezni.

Vsekakor je nujno, da se ljudje z duševnimi težavami obrnejo na strokovno pomoč in ne čakajo, da se težave poslabšajo. Pomembno je tudi, da se o duševnem zdravju in stiskah odprto pogovarjamo in si med seboj nudimo podporo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija