SKRIVNOSTNA 'IZKOPANINA' V PARKU SONCE: V resnici ni, kot je videti (FOTO)

Piran

Bralec nam je včeraj poslal fotografijo iz lucijskega Parka Sonce, ob njej pa se pošalil, da so odkrili arheološko izkopanino. In res je na fotografiji videti neke vrste ploščad, ki daje vtis, da je bila pred kratkim izkopana. A resnica, ki so nam jo razkrili na Občini Piran, je povsem drugačna.

"Na fotografiji je ploščad fontane, ki je bila uradno predstavljena javnosti sredi septembra leta 2014, v tako imenovanem predvolilnem obdobju. Fontana je nato delovala žal zgolj krajši čas oziroma do trenutka, ko je njeno pod zemljo vgrajeno strojnico s črpalkami in krmilno elektroniko zalila meteorna voda. Fontana je bila nato popravljena, a se je žal scenarij z zalitjem strojnice kmalu ponovil. Od takrat naprej fontana ni več delovala," so pojasnili.

Ob tem so poudarili, da ne gre za izkopanino: "Novost predstavlja zgolj okoli fontane nameščena zemljina, ki bo po končanju del v sklopu trenutnega urejanja Parka Sonce predstavljala neke vrste naravni amfiteater."

Možnost, da se bo v prihodnosti fontana obnovila na način, da bo njena strojnica premeščena na novo lokacijo, ki bo nad nivojem morebitnega poplavljanja parka, je stvar predlogov in sprejemanja bodočih proračunov Občine Piran, so še zapisali na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  26 .10. 2021 ob  21: 00
Kakšne arheološke izkopanine. Tam spodaj je lahko samo nasuta zemljina in blato starih Lucijskih solin.