SKRITA V TOVORNJAKU ČEZ KONTROLNO TOČKO NA ŠKOFIJAH: Sirca pomotoma končala v Sloveniji

Kronika

V petek zvečer so policisti v neposredni bližini bivšega mejnega prehoda Plavje prijeli dva državljana Sirije. Ugotovljeno je bilo, da sta v Slovenijo na nedovoljen način prišla iz Italije, in sicer skrita v tovornjaku na ladji. Ko je tovornjak nadaljeval pot, sta ugotovila, da se vozita proti Sloveniji in skrita v tovornem vozilu prestopila mejo na kontrolni točki Škofije. Ko je voznik ustavil, sta izstopila in se preko Plavij napotila nazaj proti Italiji, kjer sta bila prijeta. Vrnjena sta bila italijanskim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti PU Koper so sicer v soboto popoldan pri Zazidu obravnavali še 14 državljanov Afganistana, pri Markovščini pa pet državljanov Sirije.

V petek, 15. januarja, ob 22.20 so imeli policisti v Ilirski Bistrici postopek s 24-letnim voznikom osebnega avtomobila, državljanom Hrvaške. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1,37 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog. V soboto ob 16. uri pa so policisti v Pobegih ustavili 47-letnega voznika mopeda, ki je napihal 0,66 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo dopoldan so policisti v Hrvatinih ustavili osebni avto. Vozniku so odredili alkotest, ki je pokazal 0,0 mg/l alkohola, hitri test pa je bil pozitiven na opiate. Odrejen mu je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so ilirskobistriški policisti obravnavali mladoletnega voznika mopeda, znamke Tomos, ki ni registriran, 14-letnik pa vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Iz podjetja na območju PP Sežana sta zaposlena v petek ukradla večjo količino suho-mesnatih izdelkov. Sledi jima kazenska ovadba.

Koprski policisti so v nedeljo obravnavali nasilje v družini. Hčerki, ki je bila nasilna do matere, sledi kazenska ovadba. Izrečena ji je bila tudi prepoved približevanja.

V zadnjem vikendu so policisti PU Koper sicer intervenirali v 103 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 255 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 14 intervencij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija