SKOZI KOPER VEČ KOT 100 NA URO: Voznik si je prislužil izdatno globo in kazenske točke

Kronika

Policisti Postaje prometne policije Koper so v nedeljo izvedli poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil. Preverjali so spoštovanje omejitev hitrosti ter vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. V nadzoru so ugotovili 58 prekoračitev hitrosti, in sicer 26 v naselju in 32 izven naselja. Eden od voznikov osebnega vozila je skozi naselje Koper vozil s hitrostjo 104 kilometre na uro, zato so mu policisti napisali plačilni nalog z globo 1000 evrov in devet kazenskih točk.

Vozniku osebnega vozila so v Kopru ob 11. uri odredili preizkus alkoholiziranosti. Indikator je pokazal kar 1.07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper njega bodo napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Čaka ga kazen v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Policisti so izvajali meritve hitrosti tudi na regionalni cesti med Koprom in Kozino. Voznik motornega kolesa Yamaha R1 je po omenjeni cesti vozil s hitrostjo 157 km/h, kljub omejitvi 90 km/h. Poskušali so ga ustaviti na Črnem Kalu, na znak policista ni ustavil, ampak je odpeljal proti Kozini. Policist motorist je s službenim motornim kolesom zapeljal za njim in ga na Kozini tudi ustavil. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa napisali obdolžilni predlog zaradi hitrosti in ker ni ustavil na znak policista. Globa za oba prekrška znaša 1700 evrov in 23 kazenskih točk.

Poleg omenjenih kršiteljev so policisti zasegli še dve enosledni vozili, eno osebno vozilo ter napisali 80 plačilnih nalogov in štiri obdolžilne predloge, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija